Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

«Φάμπρικα» με τα πάρτι στο Παν/μιο Θεσσαλίας

alt

«Φουντώνουν» οι φωνές στην πόλη για την ανάγκη να μπει ένας φραγμός στη «φάμπρικα» των πάρτι σε χώρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που σύμφωνα με πληροφορίες διοργανώνονται με τη συμμετοχή «επιτήδειων» που εκμεταλλεύονται ουσιαστικά τους χώρους του ακαδημαϊκού ιδρύματος για να «θησαυρίσουν».
Τα αυτοσχέδια αυθαίρετα πάρτι, τα περισσότερα από τα οποία διοργανώνονται ουσιαστικά από φοιτητές σε συνεργασία με επαγγελματίες του χώρου της διασκέδασης, έχουν γίνει πλέον μεγάλος βραχνάς για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Χώροι του πανεπιστημίου, μετατρέπονται σε αυτοσχέδιες πίστες σχεδόν κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ενώ αρκετές φορές έχουν σημειωθεί «έκτροπα» και τραυματισμοί. Την ίδια ώρα, ολόκληρες γειτονιές στην περιοχή γύρω από το Πεδίον του Αρεως όπου φιλοξενείται πλέον ο κύριος όγκος των πάρτι σηκώνονται στο πόδι μέχρι το πρωί.
Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις, καθώς οι «συμφωνίες» μεταξύ φοιτητικών συλλόγων και παρατάξεων με ορισμένους επαγγελματίες του χώρου της διασκέδασης που δραστηριοποιούνται στο Βόλο -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- εάν μη τι άλλο έχουν ξεφύγει από κάθε έννοια φοιτητικού πάρτι, καθώς οι τζίροι που καταγράφονται είναι μεγάλοι χωρίς κανένα παραστατικό, κανέναν έλεγχο και καμία επιβάρυνση, από αυτές που υφίσταται η κάθε επιχείρηση εστίασης και διασκέδασης που λειτουργεί βάσει των όσων προβλέπει η νομοθεσία.
Για τη διοργάνωση των πάρτι -όπως λένε οι πληροφορίες- αξίζει να σημειωθεί ότι τις περισσότερες φορές, οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων, υποβάλλουν μία αίτηση στο Πανεπιστήμιο. Και χωρίς να περιμένουν έγκριση ή όχι στο αίτημά τους... προετοιμάζουν και τη διοργάνωση, αφού έχοντας τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης «αισθάνονται καλυμμένοι».
Στην πορεία, όμως - όπως τονίζεται- η διοργάνωση ανατίθεται σε εξωπανεπιστημιακούς και ειδικότερα σε επαγγελματίες του χώρου της διασκέδασης, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλαμβάνουν τα πάντα: από προμήθεια ποτών και φαγητού μέχρι και τις ηχητικές εγκαταστάσεις. Ετσι αποκομίζονται σημαντικά κέρδη, κατά βάση αφορολόγητα, καθώς όλα τα εμπορεύματα διακινούνται όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, χωρίς παραστατικά. Ο συνήθης αριθμός των «πελατών» είναι γύρω στους 500, ωστόσο διοργανώνονται πάρτι ακόμη και με 2.000 κόσμο με ότι αυτό συνεπάγεται για τους τζίρους που γίνονται.
Θέμα κατάργησης των φοιτητικών πάρτι εντός των πανεπιστημιακών χώρων βάζει για ακόμη μια φορά το συμβούλιο διοίκησης του ακαδημαϊκού ιδρύματος στο Βόλο με αφορμή τα επεισόδια που κατέληξαν σε συμπλοκές μεταξύ φοιτητών, πρόσφατα στο Πεδίο του Αρεως, στο τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών, όπου πραγματοποιούνταν ετήσιο φοιτητικό πάρτι με τη συμμετοχή περίπου 3.000 άτομα.
Μέτρα σε άλλα Ιδρύματα...
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα των φοιτητικών πάρτι, με το συγκεκριμένο concept , απασχόλησε πρόσφατα και το ΑΠΘ μετά από επεισόδια ανάλογα με αυτά που σημειώθηκαν στο Βόλο.
Μάλιστα το συμβούλιο διοίκησης του Αριστοτελείου κατέληξε σε μία δέσμη μέτρων όπως σε συνεννόηση με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, το οποίο θα βρίσκεται στο ΑΠΘ κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Θα πραγματοποιεί ελέγχους σε όλα τα φορτηγά που μεταφέρουν στους χώρους του πανεπιστημίου εμπορεύματα, κυρίως βεβαίως ποτά, τρόφιμα και ηχητικές εγκαταστάσεις. Επίσης θα ελέγχονται όλα τα αυτοκίνητα που θα επιχειρούν να εισέλθουν στο πανεπιστήμιο. Θα επιτρέπεται η είσοδος μόνον σε αυτά τα οποία διαθέτουν το ειδικό σήμα του ΑΠΘ και θα καταγράφεται η ώρα εισόδου και εξόδου. Επίσης θα εισέρχονται και όσα φορτηγά τροφοδοσίας θα διαθέτουν τα αναγκαία παραστατικά για τα προϊόντα που μεταφέρουν.
Εξάλλου θα δίνονται άδειες μόνον για πάρτι τα οποία θα διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι ή φοιτητικές παρατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα προμηθεύονται νομίμως ποτά και ηχητικές εγκαταστάσεις και θα έχουν μεριμνήσει για την καθαριότητα του χώρου μετά το πέρας της εκδήλωσης. Τέλος σε περίπτωση που οι διοργανωτές παρακάμψουν όλα τα ανωτέρω μέτρα, οι κοσμήτορες των σχολών θα προχωρούν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, ώστε να μην είναι δυνατή η λειτουργία των ηχητικών εγκαταστάσεων.
Εφ. Ταχυδρόμος (ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ)  //  http://thessalianews.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου