Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΕΠΟ: Επιστρέφουν οι όμιλοι στο Κύπελλο Ελλάδας

alt
Την επαναφορά των ομίλων αποφάσισε για το επόμενο Κύπελλο Ελλάδας η ΕΠΟ, θέλοντας προφανώς να αυξήσει το ενδιαφέρον της διοργάνωσης, αλλά και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά, αφού θα αυξηθεί και ο αριθμός των παιχνιδιών.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το πλάνο της διοργάνωσης για τη νέα σεζόν, στην πρώτη φάση θα συμμετέχουν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μόνο οι 28 ομάδες της Football League, από τις οποίες θα προκριθούν οι 14.
Στη δεύτερη φάση, οι ομάδες θα γίνουν 32 με την προσθήκη και των 18 της Super League και θα δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων.
Επικεφαλής των ομίλων θα μπουν οι πρώτες οκτώ ομάδες της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Λεβαδειακός).
Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα μετέχουν οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες της Super League, ενώ στο τρίτο αυτές που υποβιβάστηκαν και οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση.
Σε κάθε όμιλο θα γίνονται τρία μονά παιχνίδια, με τον γηπεδούχο να είναι κάποια από τις ασθενέστερες ομάδες, ενώ τόσο το πρόγραμμα όσο και η σειρά των αγωνιστικών θα οριστεί μετά από κλήρωση.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ο επικεφαλής του ομίλου θα δώσει μόνο το ένα από τα τρία παιχνίδια του εντός έδρας, ενώ οι ομάδες της Football League μόνο το ένα εκτός.
Την πρόκριση θα πάρουν οι δυο πρώτοι κάθε ομίλου, με τη φάση των "16", των προημιτελικών και των ημιτελικών να προβλέπει διπλά παιχνίδια.
Αποφασίστηκε, τέλος, ότι η πρώτη φάση της διοργάνωσης θα ξεκινήσει στις 28, 29 και 30 Αυγούστου, ενώ ο τελικός θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 9 Μαΐου, ανεξάρτητα από το ποιες ομάδες θα έχουν πάρει το εισιτήριο.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου