Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 γραμμάρια γίγαντες-ελέφαντες Πρεσπών
- 2 αβγά
- 2 φλιτζάνια γαλέτα
- 1 χούφτα φρέσκο θυμάρι
- από 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο και πάπρικα
- λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Μουσκεύετε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη ημέρα τους βράζετε σε νερό χωρίς αλάτι για 1 ώρα. Οταν μαλακώσουν, τους κατεβάζετε από τη φωτιά και τους στραγγίζετε. Αφήνετε να κρυώσουν πριν τους πανάρετε. Χτυπάτε τα αβγά με το θυμάρι, το κύμινο, την πάπρικα και λίγο αλάτι. Βάζετε τη γαλέτα σε ένα βαθύ πιάτο. Περνάτε κάθε ένα φασόλι πρώτα από τα αβγά και μετά από τη γαλέτα. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι και όταν τηγανιστούν, αφήνετε τους γίγαντες να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε με το λεμόνι.
ΠΗΓΗ http://www.arosis.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου