Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός Βόλου 0-1. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Football League

«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι Τεράστια νίκη πέτυχε η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου μέσα στην έδρα του πρωτοπόρου Απόλλωνα, του οποίου επικράτησε με 1-0. Έχασε πέναλτι στο 95' ο Κατσίκης.
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με ξεκάθαρα αμυντικές βλέψεις, καθώς παραχώρησε την κατοχή στους γηπεδούχους και απλά προσπάθησε να κλείσει τους χώρους στα μετόπισθεν, προκειμένου να κρατήσει το μηδέν. 
Μάλιστα, κατάφερε να πετύχει σχετικά εύκολα τον στόχο της, αφού η Ταξιαρχία αν και είχε την μπάλα, δεν έφτανε με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Μοναδική εξαίρεση η τεράστια ευκαιρία που σπατάλησε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Μανιάς. 
Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, μετά από καταπληκτική κάθετη πάσα του Κατσίκη, βρέθηκε  σε θέση τετ α τετ, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γκίτκου. 
Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν ίδιο, με του γηπεδούχους να μην ξέρουν τι να κάνουν την μπάλα και να μοιάζουν παγιδευμένοι στην έξυπνη τακτική που ακολουθούσαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι περίμεναν την ιδανική στιγμή για να χτυπήσουν στην κόντρα. 
Αυτό και έγινε, καθώς στο 65' ο Ογκουνσότο έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει, καθώς ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, όμως ο Γουμάγιας κατάφερε να τον νικήσει και να στείλει την μπάλα σε κόρνερ.
 

Ο έμπειρος επιθετικός όμως πήρε την... ρεβάνς, καθώς μετά την εκτέλεση από τον Μπρέσκα, και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας κατάφερε με κοντινή κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. 



Το τέρμα αυτό έδειξε να αποσυντονίζει πλήρως την γηπεδούχο ομάδα, η οποία έδειχνε να χάνει τα πατήματά της και να μη μπορεί να αντιδράσει. 



Παρόλα αυτά, η Ταξιαρχία λίγο έλειψε να «κλέψει» τον βαθμό, καθώςστην τελευταία φάση του αγώνα ο Μανιάς κέρδισε ένα πέναλτι, για το οποίο δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, αφού ήταν τουλάχιστον υπερβολικό. 



Τελικά όμως, αποδόθηκε... δικαιοσύνη, αφού ο Κατσίκης στην προσπάθειά του να ξεγελάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έκανε μία πολύ κακή εκτέλεση, με την μπάλα να περνάει αρκετά έξω από την εστία του Γκίτκου. 



Έτσι, ο Βόλος πήρε μία τεράστια νίκη, που τον κρατάει μέσα στο κόλπο της απευθείας ανόδου, ενώ αντίθετα ο Απόλλωνας πλέον πρέπει να σοβαρευτεί, καθώς αν και παραμένει πρώτος, ακολουθεί ένα παιχνίδι στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, που αν το χάσει μπαίνει σε σοβαρούς μπελάδες. 



Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Διαμάντης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Ρόβας (87' Κύργιας), Τσεμπερίδης (72' Καραμαλίκης), Φαρινόλα (69' Τσιλιγκίρης), Κατσίκης, Καμαρά, Μανιάς.



Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς (87' Πετκάκης), Κατσιαρός, Παλαιολόγος, Κωστούλας, Πινδώνης, Ολίσε (80' Γκότοβος), Μπρέσκα, Γενγκά, Στογιάνοφ, Σολάκης (57' Oγκουνσότο).

 

Αποτελέσματα
Εργοτέλης-Εθνικός Γαζώρου 1-0

Αν. ΕΠανομής-Ηρακλής 1-3
Δόξα Δράμας-Φωκικός 1-1
Νίκη Βόλου-Θρασύβουλος 2-0
Λάρισα-Βύζας Μεγάρων 1-0
Καλλιθέα-Καβάλα 2-2
Πανσερραϊκός-Καλλονή 1-3
Ηρακλής Ψαχνών-Παναιτωλικός 0-1
Αν. Γιαννιτσών-Πιερικός 3-1
Απόλλων Σμ.-Ολυμπιακός Βόλου 0-1

Βαθμολογία
1. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 70

2. ΗΡΑΚΛΗΣ 68
3. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 67
4. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 66
5. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 66 *
6. ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 66
7. ΟΛ. ΒΟΛΟΥ 66
8. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 59
9. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 58 *
10. ΛΑΡΙΣΑ 58
11. ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 53
12. ΚΑΛΛΙΘΕΑ 47
13. ΚΑΒΑΛΑ 46
14. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 39
15. ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ 36
16. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 36 
17. ΦΩΚΙΚΟΣ 36
18. ΑΝ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 34
19. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 27 *
20. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 26
21. ΑΝ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ 15
*Με αγώνα περισσότερο


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου