Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Συνελήφθησαν είκοσι (20) οδηγοί ΤΑΧΙ για επέμβαση στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αθήνα, 25 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια χθεσινών εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής είκοσι (20) οδηγοί ΤΑΧΙ για επέμβαση στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων
Επιπλέον δύο (2) από τους παραπάνω οδηγούς κατείχαν μικροποσότητες ναρκωτικών
Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα (ταξί) των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν χθες (24-5-2013), έμπροσθεν του Σταθμού ΗΣΑΠ στον Πειραιά, στον Υπεραστικό Σταθμό Λεωφορείων ΚΤΕΛ Κηφισού, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε διαφορετικά σημεία στις περιοχές της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και του Αγ. Δημητρίου, είκοσι (20) οδηγοί ταξί, διότι είχαν επέμβει στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων.
Ειδικότερα, οι παραπάνω οδηγοί είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό και επιπλέον με τη χρήση καλωδίου τύπου τηλεφώνου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις. Επίσης, στην κατοχή δύο (2) εξ αυτών βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ενώ ένας (1) επέδειξε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και πλαστή ειδική άδεια ικανότητας οδήγησης ταξί.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών. 


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου