Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα: Συνωστισμός επενδυτικών σχεδίων

Συνολικά 1.635 επιχειρήσεις περιμένουν από τη Θεσσαλία να επιδοτηθούν αν βέβαια υλοποιήσουν επιτυχώς τα επενδυτικά σχέδια που υπέβαλαν, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτά θα εγκριθούν.
Την περασμένη Πέμπτη έληξε οριστικά η προθεσμία υποβολής των προτάσεων, μετά και τη μικρή παράταση που δόθηκε σε όσους είχαν πάρει κωδικό, προκειμένου να μην απορριφθούν αιτήσεις λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν στο σύστημα υποβολής.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων ανέρχεται σε 215.011.381 ευρώ και η αιτούμενη επιχορήγηση φτάνει τα 104.545.998 ευρώ. Πανελλαδικά οι αιτήσεις είναι 23.045 με τον συνολικό προϋπολογισμό να καλύπτεται κατά 3,5 φορές, πράγμα που υποδηλώνει το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών, αλλά και την απόλυτη ανάγκη τους, τη στιγμή που ο τζίρος πέφτει συνεχώς, τα κόστη ανεβαίνουν και οι τράπεζες δεν δανείζουν.
Η αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες (περίπου ως το τέλος καλοκαιριού), οπότε η ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν προβλέπεται πριν το προσεχές φθινόπωρο, ώστε να αρχίσει να «ρέει» το πρώτο χρήμα σε όσους υλοποιήσουν, τουλάχιστον, το 25% του έργου που ανέλαβαν. Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος κυμαίνεται από 50- 60%, ανάλογα την περιφέρεια, με την Θεσσαλία να βρίσκεται στο 50%.


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου