Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Και στο βάθος νέα μείωση συντάξεων και παροχών, ακόμη και 50%

Και στο βάθος νέα μείωση συντάξεων και παροχών, ακόμη και 50%
Σε λιγότερο από επτά μήνες ξετυλίγεται κουβάρι νέων μεγάλων ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση και τελικά θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση συντάξεων και επιδομάτων, ακόμη και κατά 50%.

Το κράτος, με το "νόμο Λοβέρδου", σταματά να επιχορηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου 2015, με την επιχορήγηση να περιορίζεται στο ελάχιστο και μόνο για το περιεχόμενο της βασικής σύνταξης (360 ευρώ), ανοίγοντας έτσι το δρόμο περικοπής στο μισό, από τα σημερινά ισχύοντα σε συντάξεις και παροχές.

Όπως αναφέρεται στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", από την 1η Γενάρη 2014 κόβεται το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε περισσότερους από 120.000 συνταξιούχους που είναι σε παρόντα χρόνο κάτω των 65 ετών. Το ΕΚΑΣ θα επαναχορηγείται από το 65ο έτος και μετά και εφόσον δεν υπάρχουν άλλα εισοδήματα.

Οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ θα υποστούν νέες μειώσεις, έως και 35% μεσοσταθμικά, από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού για τους νέους συνταξιούχους. Επιπέον μειώσεις στις επικουρικές θα γίνουν, εφόσον ξεκινήσουν οι αναλογιστικές μελέτες και δείξουν νέα επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2014, τέλος, ενοποιούνται εντός των συγχωνευμένων Ταμείων οι παροχές σε είδος και χρήμα. Η ενοποίηση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα γίνει "προς τα κάτω", ώστε όλοι οι ασφαλισμένοι να έχουν τις ίδιες παροχές και μεταχείριση, που διαφέρει από Ταμείο σε Ταμείο, καθώς οι συγχωνεύσεις έγιναν, αλλά τα Ταμεία εξακολουθούν να λειτουργούν ως ξεχωριστοί λογαριασμοί.



πηγη   http://www.news.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου