Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τίτλοι τέλους για το "Derby" μετά από 12 χρόνια....

"Καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα"! Η είδηση για το κλείσιμο της εφημερίδας "Derby news", που δημοσίευσε ο σκύλος, διαβάστηκε από τους αναγνώστες. Για αυτό και αποφασίσαμε να να μάθουμε περισσότερα γύρω από το θέμα, συνομιλώντας με τον Χρήστο Κοντό.
"Είμαι 30 χρόνια επαγγελματίας", μας είπε κάποια στιγμή στην κουβέντα μας και συμπλήρωσε: "πήγα στο Derby το 2004, που είχε ήδη τη στάμπα της βαρδινογιαννικής εφημερίδας. Αλλά ο αντιβαρδινογιαννισμός άνοιγε πόρτες... ".
Διαβάστε αναλυτικά...
Τίτλοι τέλους για το "Derby" μετά από 12 χρόνια...
"Δεν έβγαινε η εφημερίδα με τίποτα, αλλά ευτυχώς δεν χάνεται δουλειά για επαγγελματίες, αφού έτσι κι αλλιώς είχαν να δούνε το χρώμα του χρήματος καιρό. Ελάχιστος κόσμος είχε μείνει. Η εφημερίδα δεν μπορούσε να αντέξει στο περιβάλλον που υπήρχε. Τι να πω, καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα! Για λάθος λόγους είχε περάσει το μήνυμα πως ήταν εφημερίδα που στήριζε τον Βαρδινογιάννη. Και φτάσαμε στο σημείο να δουλεύουμε δύο χρόνια χωρίς να πάρουμε δραχμή. Ε, ήρθε η ώρα που "έσκασε". Αλλά η εφημερίδα εκτός από φανατικούς εχθρούς, είχε και φανατικούς φίλους".
Στην εφημερίδα υπήρχε η στάμπα του βαρδινογιαννισμού.
"Το "Derby" ήταν κατεξοχήν εφημερίδα άποψης. Για αυτό έπαιρνες την εφημερίδα και όχι την είδηση. Αποκλειστική είδηση είναι κάτι σπάνιο, μέσα σε 360 πρωτοσέλιδα το χρόνο, αν έχεις τρία αποκλειστικά είναι επιτυχία. Είχε δυνατές υπογραφές, ήταν εφημερίδα άποψης. Με 8-10 σελίδες σχόλια άποψης. Ουσιαστικά η εφημερίδα πλήρωσε πως σε ένα διάστημα που είχαν υποκληθεί όλοι στον Κόκκαλη και τα πρωταθλήματα που κέρδιζε -όπως τα κέρδιζε- ο Ολυμπιακός, ήταν η μόνη εφημερίδα που έβαλε πλάτη στον Παναθηναϊκό τα δύσκολα χρόνια. Τα χρόνια της σκληρής παράγκας, πολέμησε το σύστημα. Αλλά έπεσε στις δαγκάνες του αντιβαρδινογιαννισμού και πολύ έξυπνα οι επιτήδειοι έλεγαν πως δεν στηρίζει τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά η εφημερίδα, αλλά τον Βαρδινογιάννη".
Ένιωσες ποτέ πως περνούσες γραμμή;
"Είμαι επαγγελματίας 30 χρόνια, πήγα στο "Derby" το 2004 που είχε ήδη τη στάμπα της βαρδινογιαννικής εφημερίδας. Και με εξαίρεση μία φορά στα οχτώ χρόνια που κάθισα, δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο για το τι να γράψω. Πολλές φορές με είχαν πρωτοσελιδο, παρότι μπορεί να διαφωνούσαμε και με τον Γκόντζο στην αρθρογραφία μας. Κι αυτή η μία φορά που με πήρε τηλέφωνο ο Γκόντζος, ήταν η πρώτη της πολυμετοχικότητας, όταν είχα γράψει κάτι αστείο για τον Βγενόπουλο. Και μου ζήτησε να προσέξω, για να μην πιστέψει ο κόσμος πως η εφημερίδα πολεμάει την πολυμετοχικότητα".
Οι πωλήσεις, όμως, όλο και έπεφταν...
"Ήταν η πιο ακριβή εφημερίδα στον ελληνικό Τύπο, με 1,5 ευρώ. Ήταν ο μοναδικός τρόπος για να επιβιώσει, αλλά τελικά αυτό το παραπάνω μισό ευρώ πήγε σε εφημεριδοπώλες, πιεστήρια κ.λπ. και δεν βοήθησε ουσιαστικά την εφημερίδα. Αυτοί οι δύο χιλ. αναγνώστες που την έπαιρναν μόνιμα, το έκαναν και για να βοηθήσουν. Το "Derby" πλήρωσε τον αντιβαρδινογιαννισμό, πουλούσε αυτό, γιατί είχε ανοιχτές πόρτες όποιος ήταν αντιβαρδινογιαννικός. Και όποιος έλεγε άλλη κουβέντα, πως ο άνθρωπος έχει κάνει και δέκα καλά στον Παναθηναϊκό, το πλήρωνε. Τίποτα, καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα... ".



πηγη   http://www.sportdog.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου