Δύο ακόμα προϊόντα στα οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου ανακαλούν από
την αγορά τα στελέχη του ΕΦΕΤ, έπειτα από τους ελέγχους της
Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πρόκειται για κατεψυγμένο κεμπάπ με την εμπορική ονομασία «ΑΡ-ΚΑΣ», που παρασκευάζει και συσκευάζει η «Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου» και το οποίο διατίθετο από το σούπερ μάρκετ ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ, υποκατάστημα της Καβάλας, και σαλάμι βοδινό με εμπορική ονομασία «Destan», που παρασκευάσθηκε από την ολλανδική εταιρεία DEMKA GmbH, το οποίο διατίθετο από το παντοπωλείο «Γιακούπ Γιακούπ, Φίλυρα Σάππων, Ροδόπης».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 84 δείγματα που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των 33 δειγμάτων που έχουν μέχρι στιγμής αναλυθεί, έχουν υπάρξει συνολικά τέσσερα θετικά δείγματα.
Πρόκειται για κατεψυγμένο κεμπάπ με την εμπορική ονομασία «ΑΡ-ΚΑΣ», που παρασκευάζει και συσκευάζει η «Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου» και το οποίο διατίθετο από το σούπερ μάρκετ ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ, υποκατάστημα της Καβάλας, και σαλάμι βοδινό με εμπορική ονομασία «Destan», που παρασκευάσθηκε από την ολλανδική εταιρεία DEMKA GmbH, το οποίο διατίθετο από το παντοπωλείο «Γιακούπ Γιακούπ, Φίλυρα Σάππων, Ροδόπης».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 84 δείγματα που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των 33 δειγμάτων που έχουν μέχρι στιγμής αναλυθεί, έχουν υπάρξει συνολικά τέσσερα θετικά δείγματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου