Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ Σ. ΣΥΡΟΥ

Την απογοήτευση του και παράλληλα την ανθρώπινη αγανάκτηση του καταθέτει μέσα από το κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο Δήμαρχος Δομοκού Στέλιος Σύρος  μετά την άκαμπτη στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Παναγιώτη Κουτσοπίνη  να αποστεώσει από  ιατρικό δυναμικό το ήδη υποβαθμισμένο εδώ και πολύ καιρό  Κέντρο Υγείας Δομοκού.
Όπως ανέφερε ο κ. Σύρος «Κάποιοι από τα γραφεία τους σχεδιάζουν και αποφασίζουν αγνοώντας μια σκληρή και επώδυνη πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών όπως  η περιοχή του  καλλικρατικού Δήμου Δομοκού».
Σύμφωνα με τον στρατηγό Σύρο στο Δομοκού λειτουργεί  το σωφρονιστικό  κατάστημα που κι αυτό δεν έχει  ιατρική  υπηρεσία και  σε πρώτη φάση όταν προκύπτουν περιστατικά με τους κρατούμενους απευθύνονται στο Κέντρο υγείας.
Στο Δομοκό λειτουργεί το Κέντρο χρόνιων Παθήσεων όπου και εδώ χρειάζεται γιατρός γιατί  φιλοξενούνται άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας και πάλι οι ανάγκες καλύπτονται από το Κέντρο Υγείας.
Στο Νέο Μοναστήρι λειτουργεί, στα χαρτιά, πολυδύναμο  αγροτικό ιατρείο. Μια και μόνη  αγροτική γιατρός υπήρχε και αυτή την επομένη ήμερα του διορισμού της μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας. Τώρα το  πολυδύναμο  ιατρείο του Ν.Μοναστηρίου δεν έχει  ούτε έναν γιατρό, τι να απαντήσεις στους κατοίκους των απομακρυσμένων Δημοτικών διαμερισμάτων του πρώην Δήμου Θεσσαλιώτιδας;
Ο Δήμος Δομοκού συμμετέχει σήμερα στις κινητοποιήσεις και άλλων Δήμων όπως στην Αταλάντη και την Μακρακώμη  ενώ για τις 5 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η κινητοποίηση στην Αμφίκλεια ενώ ο Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Βαγγέλης Τετριμμίδας μίλησε στο  κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 τόνισε ότι το δικό του Κ.Υ. έτσι και αλλιώς είναι υποβαθμισμένο  λειτουργεί μέχρι το μεσημέρι , δεν έχει οργανισμό  λειτουργίας και δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα  εξοπλισμένο  αγροτικό ιατρείο.
Στη Στυλίδα όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Βέττας δεν  θα γίνει κινητοποίηση αλλά συνάντηση με το  προσωπικό του τοπικού Κέντρου Υγείας.
 
 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου