Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Κατίκι Δομοκού. Το μυστικό της νοστιμιάς.

Κατίκι Δομοκού. Η παραδοσιακή συνταγή από τον Δομοκό, που δίνει νοστιμιά στις γεύσεις που αγαπάμε.


siskeuasia_katiki-domokou_horis_sintiritikaΤο Κατίκι Δομοκού είναι το μυστικό που διαδόθηκε από γενιά σε γενιά και από στόμα σε στόμα. Το φρέσκο τυρί από το Δομοκό που τους ξετρελαίνει όλους από την πρώτη μπουκιά, από την πρώτη φορά που θα το δοκιμάσουν. Φρέσκο τυρί, λευκό και ελαφρύ, με μοναδική υφή, ευχάριστο άρωμα… κι από γεύση; Δροσερή και γεμάτη από Ελλάδα.
Αυτό είναι το Κατίκι Δομοκού: Ένα γνήσιο ελληνικό προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). Η παραδοσιακή συνταγή από το Δομοκό που δίνει νοστιμιά στις γεύσεις που αγαπάμε. Κατάλληλο για υγιεινή διατροφή καθώς συνδυάζει την πλούσια γεύση με τα χαμηλά λιπαρά (μόνο 13%).
Συνδυάζεται ιδανικά σκέτο επάνω σε ψωμί, σε σαλάτες ως βασικό συστατικό, στην κουζίνα σε πεντανόστιμες συνταγές ακόμα
και σε γλυκά ή απολαυστικά επιδόρπια.

Αναζητήστε το Κατίκι Δομοκού στα ράφια σε συσκευασίες των 250γρ & 500γρ και απολαύστε κι εσείς την μοναδική
του γεύση.


Κατίκι Δομοκού. Μια παραδοσιακή συνταγή που χάνεται στους αιώνες.

Το Κατίκι Δομοκού παρασκευάζεται στην περιοχή του Δομοκού του Νομού Φωκίδας, από αγνό αιγοπρόβειο γάλα που παράγεται στις πιστοποιημένες φάρμες του Δομοκού, ακολουθώντας πιστά την παραδοσιακή συνταγή που μέχρι και σήμερα το καθιστά μοναδικό.
domokos-xionia_katiki_domokou_v4
Σε αυτό άλλωστε οφείλεται και η ξεχωριστή γεύση του και η μοναδική υφή του και χάρη στον τρόπο παρασκευής του έχει, από τη φύση του, μόλις 13% λιπαρά. Γι’ αυτό είναι τόσο υγιεινό και ιδανικό για δίαιτα και ισορροπημένη διατροφή αφού δεν την επιβαρύνει με επιπλέον κορεσμένα λιπαρά. 

Κατίκι Δομοκού: Χαρακτηριστικά
Μέγιστη Υγρασία 75%
Αλάτι 1%
Ελάχιστο λίπος επί ξηρού 40%


Κατίκι Δομοκού: Μέση θρεπτική αξία ανά 100g
Ενέργεια 169kcal
Πρωτεΐνες 10g
Υδατάνθρακες 3g
Λιπαρά 13g



ΠΗΓΗ   http://www.katiki-domokou.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου