Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

«Χορεύοντας με την τζαζ»: Μια νέα αξιόλογη σειρά στην ΝΕΤ

Μια φιλόδοξη δραματική σειρά που παρουσιάζει την κοινωνική ζωή στο Λονδίνο κατά την περίοδο 1931 – 1933 μέσα από τις περιπέτειες ενός τζαζ συγκροτήματος που αποτελείτο από μαύρους μουσικούς και του οποίου ηγείται ο πιανίστας Λούις Λέστερ, καταγράφοντας παράλληλα τις προσπάθειές τους να αναρριχηθούν σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών.Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 22.05 από την 1η Μαρτίου στη ΝΕΤ.«Χορεύοντας με την τζαζ»: Μια νέα αξιόλογη σειρά στην ΝΕΤ
Σε μια μεταβατική περίοδο για τη Βρετανία, λίγο μετά το οικονομικό κραχ του ’29 και το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η τζαζ κυριαρχούσε στη μουσική σκηνή. Τα μέλη του συγκροτήματος καταφέρνουν να γίνουν γνωστά στην υψηλή κοινωνία του Λονδίνου παίζοντας σε ακριβά ξενοδοχεία και κλαμπ, όμως, λόγω του χρώματός τους πρέπει να κινούνται στην αφάνεια. Ο ξαφνικός θάνατος  ενός από τα μέλη του συγκροτήματος βάζει σε δοκιμασία όλους τους υπόλοιπους, τις φιλίες τους, τους έρωτές τους, αλλά θέτει και ζητήματα σχετικά με τη φυλετική ισότητα και τις ηθικές αξίες.
Το συγκρότημα αρχίζει να απολαμβάνει ανέσεις σε πολυτελή δωμάτια ξενοδοχείων, όμορφα ρούχα και πλούσια γεύματα. Όταν όμως ο Γουέσλεϊ, ο μάνατζερ του συγκροτήματος, απαιτεί επέκταση των συμβολαίων τους με το ξενοδοχείο, ο ιδιοκτήτης του κάνει αναφορά στην Υπηρεσία Μεταναστεύσεως και τον απελαύνουν. Το συγκρότημα αναγκάζεται να συνεχίσει χωρίς αυτόν.
Ο Στάνλεϊ φιλοξενεί  το συγκρότημα στο εξώφυλλο του περιοδικού The Music Express, πεπεισμένος ότι θα γίνει το μεγαλύτερο συγκρότημα στη Βρετανία. Τα μέλη του συγκροτήματος βρίσκονται πλέον υπό την προστασία και τη χρηματοδότηση της πλούσιας χήρας Λαίδη Λαβίνια Κρεμόουν που καλεί  το ραδιόφωνο του BBC να καλύψει τη συναυλία τους. Το σόου τους μεταδίδεται και βγάζουν και δίσκο. Θαυμαστές περιμένουν για αυτόγραφο έξω από το ξενοδοχείο.  Τελικά τα κατάφεραν!

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Στήβεν Πολιάκοφ

Μουσική: Άντριαν Τζόνστον

Παίζουν: Τσουίτελ Εντζόφορ, Μάθιου Γκούντ, Άλαν Κόρντουνερ, Τζένα-Λουίζ Κόουλμαν, Τζάνετ Μοντγκόμερι, Άντονι Χέντ, Τζέιμι Κρού, Βούνμι Μοσάκου, Κάρολιν Κουέντιν, Τομ Χιούζ, Μελ Σμίθ, Μάιλς Ρίτσαρντσον, Τζοάνα Βάντερχαμ, Τζον Γκούντμαν, Ζακλίν Μπισέ

Κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 22.05 στη ΝΕΤ


πηγη   http://tanea24.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου