Κασεροπιτάκια με αφράτη ζύμη και κασέρι Λεβέτι
- Υλικά:
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
300 γρ. κασέρι Λεβέτι, τριμμένο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό για την επιφάνεια
- Εκτέλεση:
- 1. Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ
και ρίξτε το βούτυρο. Τρίψτε με τα χέρια σας το βούτυρο με το μείγμα
του αλευριού μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα.
- 2. Προσθέστε τα 100 γρ. τριμμένο κασέρι Λεβέτι, το στραγγιστό
γιαούρτι και ζυμώστε το μείγμα. Αν κολλάει στα χέρια προσθέστε ελάχιστο
αλεύρι. Ανοίξτε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο με πάχος 2 εκατοστά
περίπου και κόψτε την σε μικρούς δίσκους με διάμετρο περίπου 6 εκ.
- 3. Βάλτε λίγο τριμμένο κασέρι Λεβέτι και διπλώστε τα, πιέζοντας τις άκρες της ζύμης για να κολλήσουν.
- 4. Βάλτε τα κασεροπιτάκια σε ένα ρηχό ταψί. Χτυπήστε 1 αυγό με 1
κουταλιά νερό και αλείψτε με αυτό την επιφάνεια. Ψήστε τα σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15–20 λεπτά περίπου.
ΠΗΓΗ
http://leveti.gr
dy/>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου