Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Εγκαινιάστηκε το Στρατιωτικό Φαρμακείο Λάρισας

Εγκαινιάστηκε χθες το Στρατιωτικό Φαρμακείο Λάρισας, ένα από τα τρία νέα στρατιωτικά φαρμακεία της χώρας (πλην Αθηνών και Θεσσαλονίκης) που λειτουργούν σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η επίσημη τελετή έναρξης έγινε χθες στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου εδρεύει το φαρμακείο, το οποίο τυπικά θα λειτουργήσει από αύριο Πέμπτη στοχεύοντας στην κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών, των εν ενεργεία υπηρετούντων σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, των αποστράτων αλλά και των αναπήρων πολέμου.
Στο πλαίσιο της χθεσινής τελετής εγκαινίων, προηγήθηκε δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λάρισας σεβασμιότατος Ιγνάτιος ενώ στον νέο θεσμό αναφέρθηκε, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Γεώργιος Σοφιανίδης.
Σημειώνοντας καταρχήν ότι χθες, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης του Υπουργείου Άμυνας, εγκαινιάστηκαν επίσης και τα αντίστοιχα Στρατιωτικά Φαρμακεία σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Σοφιανίδης αναφέρθηκε στον σκοπό λειτουργίας του Φαρμακείου της Λάρισας και εκτίμησε ότι «στους δύσκολους αυτούς καιρούς της οικονομική στενότητας που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες, τόσο των εν ενεργεία όσο και των εν αποστρατεία συναδέλφων, το Στρατιωτικό Φαρμακείο θα αποτελέσει μια σημαντική οικονομική ανακούφιση».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπενθύμισε τα λόγια του συμπολίτη και πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη, σημειώνοντας ότι «τα καλύτερα φάρμακα για την υγεία του ανθρώπου είναι η ευφημία, η δίαιτα και η γαλήνη». προτρέποντας να «ακολουθήσουμε τη συμβουλή του». Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης, ο υποδιοικητής του 404 ΓΣΝ αρχίατρος Δημ. Ζαχίδης, εκπρόσωποι συλλόγων αποστράτων καθώς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.
 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Στο μεταξύ ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ ν. Λάρισας καλεί τα μέλη του, να περάσουν από το γραφείο του συλλόγου έχοντας μαζί τους τα βιβλιάρια ασθενείας (το δικό τους και προστατευομένων) την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και ώρες 10:00-12:00 ώστε να εφοδιαστούν με βεβαιώσεις του συλλόγου για να μπορούν να προμηθεύονται φάρμακα από το Στρατιωτικό Φαρμακείο Λάρισας.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου