Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Βενζίνη από εφημερίδες!!!!

Ένα νέο είδος βακτηρίου το TU-103 που μπορεί να μετατρέψει οργανικά υλικά σε βουτανόλη, ένα καύσιμο που εμφανίζει παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνα της βενζίνης, ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες.
Η ανακάλυψη έγινε από τους ειδικούς μοριακής βιολογίας του
Βενζίνη
Βενζίνη
Πανεπιστημίου Τουλέιν. Αρχικά το εντόπισαν σε περιττώματα ζώων, στη συνέχεια το καλλιέργησαν σε εργαστήριο και ανέπτυξαν τη μέθοδο για την παραγωγή βουτανόλης από κυτταρίνη, που εντοπίζεται ακόμη και στο χαρτί. «Η κυτταρίνη εντοπίζεται σε όλα τα πράσινα φυτά και πρόκειται για μια οργανική ύλη που υπάρχει σε αφθονία στον πλανήτη. Η μετατροπή της σε καύσιμο θα μπορούσε για πολλούς να αποτελεί την πραγματοποίηση ενός ονείρου. Μόνο στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι κάθε χρόνο απορρίπτονται τουλάχιστον 323 εκατομμύρια τόνοι κυτταρινικά υλικά, από τα οποία θα μπορούσε να παραχθεί βουτανόλη». Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του πανεπιστημίου, οι ερευνητές «πειραματίζονται με παλαιότερες εκδόσεις της καθημερινής εφημερίδας της Νέας Ορλεάνης »The Times Picayune» και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία», εξηγεί ο ερευνητής Χάρσαντ Βελάνκαρ.
Ως βιοκαύσιμο η βουτανόλη θεωρείται ανώτερη της αιθανόλης καθώς μπορεί να κινήσει τους υπάρχοντες κινητήρες χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε μετατροπή τους. Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να μειώσει το κόστος της παραγωγής βιοβουτανόλης. Επιπλέον, η βιοβουτανόλη από κυτταρίνη θα μπορούσε να περιορίσει δραστικά το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, αλλά και τους ρύπους που εκλύονται στην ατμόσφαιρα από την καύση της βενζίνης» αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης και καθηγητής Ντέιβιντ Μούλιν. 

ΠΗΓΗ   http://www.livepedia.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου