Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τι αλλάζει με τους τίτλους σπουδών στα κολέγια

                      Νέα δεδομένα για τα κολέγια της χώρας, καθώς με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου συμπεριλαμβάνονται η αναγνώριση και των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών που εκδίδονται από κολέγια στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται η δυνατότητα συνεργασίας των κολεγίων με τα πανεπιστήμια και άλλων χωρών εκτός από εκείνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε επίπεδο προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, εφόσον βέβαια τα Ιδρύματα αυτά είναι πιστοποιημένα από διεθνείς οργανισμούς που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας.
Έτσι, αίρεται η προϋπόθεση που υπήρχε έως σήμερα, με την οποία για να αναγνωριστεί ένας τίτλος σπουδών, θα πρέπει το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο να είναι αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό ΑΕΙ.
Κατά τα άλλα και όπως είναι ήδη γνωστό, με το νέο μνημόνιο έχει ήδη συμπληρωθεί ο νόμος περί κολλεγίων που θεσπίστηκε πριν δύο χρόνια στη χώρα μας και ορίζεται ότι οι απόφοιτοι των κολεγίων στην Ελλάδα θα μπορούν να διεκδικούν θέσεις πτυχιούχων ανωτάτης σχολής στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα μπορούν να διεκδικήσουν σχετική προαγωγή ή μισθολογική αναβάθμιση, θα μπορούν να μετέχουν σε προγράμματα του ΟΑΕΔ ή άλλων Οργανισμών και θα έχουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων.


πηγη   http://www.paraskhnio.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου