Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Κατ' αντιπαράσταση εξέταση Μιχαλολιάκου-Σύρου για την έκρηξη του 2001

Για τη βομβιστική επίθεση σε βάρος του εξετάστηκε ενώπιον του ειδικού ανακριτή ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, κατ' αντιπαράσταση με τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής και νυν δήμαρχο Δομοκού, Στέλιο Σύρο.
Η κατ' αντιπαράσταση εξέταση έγινε κατόπιν σχετικής εντολής της αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου,  Δημητρίου, η οποία είχε διαφωνήσει με την απόφαση αρχειοθέτησης της δικογραφίας για την έκρηξη στο σπίτι του κ. Μιχαλολιάκου, που είχαν λάβει οι ανακριτές της υπόθεσης. Οι ειδικοί ανακριτές επικαλούνταν ένδεια στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, καθώς η δικογραφία ήταν «κατ' αγνώστων δραστών».
Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε δώσει εντολή για ανάσυρση του φακέλου και είχε παραγγείλει στους ανακριτές να προβούν σε συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις, με κύρια την εξέταση των δύο νυν δημάρχων.
Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, που είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο, αναζωπυρώθηκε ύστερα από καταγγελίες του φυγόποινου επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση, ο οποίος στην έκρηξη της βόμβας στο σπίτι του κ. Μιχαλολιάκου είχε εμπλέξει συγκεκριμένο δικηγόρο, πρώην βουλευτή της ΝΔ.
Στην εν λόγω κατ' αντιπαράσταση εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται να άφησε αιχμές για τον ρόλο του καταγγελλομένου δικηγόρου, πλην όμως ο τότε διοικητής της Αντιτρομοκρατικής φέρεται να κατέθεσε ότι από τα στοιχεία της υπηρεσίας δεν προέκυπτε πουθενά εμπλοκή του προσώπου αυτού στην υπόθεση.
Πλέον οι ανακριτές καλούνται να μελετήσουν τις νέες καταθέσεις και να αποφασίσουν αν προκύπτουν δεδομένα που θα μπορούσαν να μεταβάλουν την κρίση τους για αρχειοθέτηση της υπόθεσης.
Βασικό άλλωστε κώλυμα στην όποια εξέλιξη της νέας διερεύνησης υπόθεσης είναι ότι δεν προσήλθε να καταθέσει ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης, ο οποίος είναι φυγόδικος μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 15 ετών για την εμπλοκή του σε υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Στην ίδια υπόθεση συγκατηγορούμενος του που αθωώθηκε με την ίδια δικαστική απόφαση, ήταν ο καταγγελλόμενος για την υπόθεση Μιχαλολιάκου, δικηγόρος.
Ο επιχειρηματίας έχει υποστηρίξει ότι ο δικηγόρος είναι ο ηθικός αυτουργός της ενέργειας σε βάρος του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή:     http://www.iefimerida.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου