Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πίτες, κόβουμε στα τέσσερα και σερβίρουμε, εάν θέλουμε, με τσιπς πατάτας.
Βασίλης Καλλίδης
Βιογραφικό
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1975 και φοίτησα στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων.
Μετά από τις σπουδές μου, έμεινα μόνιμα στο Παρίσι για πέντε χρόνια και ταξίδεψα σε πολλές χώρες για να γνωρίσω τις κουλτούρες αλλά και τις κουζίνες των άλλων λαών.
Δούλεψα σε εστιατόρια στην Μύκονο και την Αθήνα, μέχρι το 2005 που άνοιξα το εστιατόριο «ΑΝΕΤΟΝ» στο Μαρούσι.
Τα τελευταία χρόνια συνταγογραφώ σε περιοδικά, εμφανίζομαι στην τηλεόραση και έχω την επιμέλεια εστιατορίων σ’όλη την Ελλάδα.
Ανοίγω το καπάκι, βυθίζω το κουτάλι μέσα στο Κατίκι Δομοκού και τρώω μια κουταλιά. Αυτή η γεύση του με ξετρελαίνει. Πάντα κλέβω την πρώτη κουταλιά μέχρι να ετοιμάσω τη σαλάτα.
Όλη μέρα στους δρόμους για δουλειές, στο πίσω μέρος του μυαλού μου όμως, οργανώνω τα ψώνια για τη σαλάτα που λατρεύω. Κατακόκκινα Κρητικά ντοματίνια, πιπεριές, λεπτοκομμένο κρεμμύδι, ξιδάτες ελιές, κάπαρη από τη Σαντορίνη, ξεροψημένες πιτούλες, μπόλικο αγουρέλαιο, χοντρό αλάτι και μια γεμάτη κουταλιά Κατίκι Δομοκού. Δεν έχει σημασία αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, το Κατίκι Δομοκού βρίσκεται πάντα στο ψυγείο μου και πρωταγωνιστεί στα μαγειρέματά μου. Ένα τυρί πασπαρτού που απ’ τη μια πατάει πάνω στην παράδοση κι απ’ την άλλη γίνεται βάση για μοντέρνα μαγειρέματα.
Στο τέλος ρίχνω λίγο μέλι μέσα στο κουπάκι με το Κατίκι Δομοκού και λίγα καρύδια. Έτσι κλείνω ένα γεύμα θρεπτικό, ελαφρύ και υγιεινό. Πάνω απ’ όλα όμως με κερδίζει η νοστιμιά του, που μυρίζει Ελλάδα.
Δοκιμάστε τις συνταγές που σας δίνω, αυτοσχεδιάστε, παίξτε με τα υλικά και απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου