Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Μπαράκια της Αθήνας με σήμα κατατεθέν τον μεζέ


Εμπνευσμένα από την ισπανική συνταγή διασκέδασης γνωστή ως tapas bars, νέες αφίξεις στην πόλη συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου: δροσερά cocktails με συνοδεία μεζέδων για να μη βαρυστομαχιάζεις και να προσέχεις την τσέπη σου.
Κείμενο: Νίκη Ρωμανού
Lolita’s Mezze Bar
Κάτι μεταξύ μεζεδοπωλείου και funky bar, το νέο μαγαζί στα ανανεωμένα Άνω Πετράλωνα έχει όλα τα φόντα να γίνει το νέο στέκι σου: πολύχρωμη arty αισθητική, χαλαρή ethnic μουσικούλα στην αρχή και indie pop ρυθμοί αργότερα, μια μεγάλη μπάρα με σκαμπό για να δοκιμάσεις ό,τι cocktail τραβάει η όρεξή σου και τραπεζάκια τριγύρω light φαγοπότι. Οι μεζέδες σερβίρονται σε τρεις κατηγορίες, οι μικροί των 2,5€, οι μεγάλοι των 4-5€ και τα μεγάλα πιάτα της παρέας των 6-7€ που τιμούν κατά βάση την ελληνική κουζίνα με δημιουργικές συνταγές.
Δωριέων 26, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 211 4013574   
 
Barley Cargo
Μάντεψε: ακόμα ένα μπαρ στην Κολοκοτρώνη! Ο κεντρικός μόνοδρομος της Αθήνας είναι και επίσημα η ιδανική έδρα για κάθε επίδοξο ιδιοκτήτη εναλλακτικού μπαρ. Το νέα άφιξη αυτό-αποκαλείται beer bar και σίγουρα έχει μια βάση ο χαρακτηρισμός αν κρίνεις από τους ξύλινους πάγκους, τα αυτοσχέδια σκαμπό από βαρέλια μπίρας και τη μεγάλη ποικιλία σε ξανθιές, κόκκινες και μελαχρινές (για μπύρες μιλάμε πάντα) ωστόσο η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται στα εδέσματα. Αντί για μεγάλα ατομικά πιάτα με κρεατικούς πειρασμούς, στο «Barley Cargo» θα τσιμπολογήσεις  μικρούς μεζέδες των 3-4€ που θυμίζουν μανούλα: κολοκυθοκεφτέδες, μπιφτεκάκια, φρέσκιες πατάτες τηγανητές και άλλα ωραία καλούδια παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.
Κολοκοτρώνη 6, τηλ. 210 3230445
 
Λουκούμι Bar
Για το χαριτωμένο Λουκούμι Bar τα είχαμε ξαναπεί- μάλλον γράψει- πρόσφατα http://www.cosmo.gr/Lifestyle/exodos/Gia_poto/taratsa-bars-panoramika-kadra-ths-athhnas-na-ta-pieis-sto-pothri.1808756.html. Εκτός από την εκπληκτική θέα στο Αστεροσκοπείο, το νεοαφιχθέν μαγαζί στην πλατεία Αβησσυνίας με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του (μουσικές βραδιές, εκθέσεις κλπ) προσφέρει μεζεκλίκια για εκείνους που παραδίνονται σε γευστικούς πειρασμούς. Μικροί μεζέδες από τους οποίους ξεχωρίζουν το κρητικό απάκι και τα γεμιστά ντοματίνια με κατίκι Δομοκού συνοδεύουν τα καθαρά φθηνά ποτά του arty πολυχώρου. Not bad at all!
Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3234814
 
Πικ-νικ Bar
Στην ανερχομένη πιάτσα της  Νέας Ερυθραίας βρίσκεις λίγο-πολύ αυτό που περιμένεις: μπαράκια με mainstream μουσική και cocktails στο όρθιο. Σε περίπτωση όμως που έχεις μπουχτίσει από μια τέτοια τετριμμένη έξοδο, υπάρχει μια χαριτωμένη αντιπρόταση. Λίγο πιο μακριά από τη βαβούρα των στεκιών στα πέριξ της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, περιμετρικά μιας ήσυχης πλατείας ξεπροβάλλει το πολύχρωμο Πικ-νικ Bar. Χρώματα και αρώματα κυριαρχούν στο συμπαθέστατο μαγαζί με τη μεγάλη μπάρα εντός και την ειδυλλιακή αυλή: ανατολικές σπεσιαλιτέ από το Μαρόκο, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Τουρκία και την Ιαπωνία σε μικρές μερίδες σου διευρύνουν τους γαστρονομικούς σου ορίζοντες ενώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις τη σπιτική σαγκρία.
Πλατεία Πλαστήρα 1, Ν. Ερυθραία, τηλ. 210 8077501  
 
Cinco
Σε περίπτωση που όλα  τα παραπάνω σου κάνουν πολύ… ελληνικά και εσύ ψάχνεις για το αυθεντικό  tapas bar καθότι η Ισπανία σου πέφτει μακριά, τότε βάλε μπρος για το Cinco. Το new entry στην καρδιά του Κολωνακίου θα σε κερδίσει με τη new age ατμόσφαιρα του industrial design, βλέπε ο επιβλητικός κόκκινος καναπές κατά μήκος του τοίχου, τη μεγάλη γκάμα των δροσιστικών cocktails και φυσικά τους ισπανικούς μεζέδες.
Σκουφά, 52, τηλ. 210 3643603

ΠΗΓΗ   http://www.cosmo.gr
 
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου