Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ: ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ.


ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των Ολλανδών μαθητών και των συνοδών τους από το σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης της Μπρέντα στο Δομοκό.


Η ομάδα των Ολλανδών μαθητών και των συνοδών τους έφτασε στο Δομοκό στις 12:15 το μεσημέρι της 6ης Ιουλίου, στα πλαίσια προγραμματισμένης πολιτιστικής περιοδείας στην Ελλάδα με ποδήλατο, με αφορμή τη συμπλήρωση 125 χρόνων από την ίδρυση του σχολείου τους, στο οποίο η μελέτη των Κλασσικών Γλωσσών, όπως η αρχαία Ελληνική και η Λατινική είναι ουσιαστικό μέρος του προγράμματος σπουδών.


Οι μαθητές και οι συνοδοί τους φιλοξενήθηκαν στο Γυμναστήριο της πόλης και τους παρατέθηκε γεύμα νωρίς το βράδυ, με αντιπροσωπευτικά ελληνικά πιάτα και ντόπιο κρασί υπό τους ήχους της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Ολλανδικού σχολείου και οι εκπρόσωποι του Δήμου Δομοκού αντάλλαξαν δώρα καθώς και απόψεις για τη σημασία της διδασκαλίας της αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στα σχολεία του κόσμου, και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Ολλανδική πόλη της Μπρέντα για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το σχολείο των Ολλανδών μαθητών την νέα σχολική χρονιά, εκφράζοντας παράλληλα την προσδοκία ανταλλαγής μαθητών στα πλαίσια πολιτισμικής προσέγγισης.


Η ομάδα των Ολλανδών αναχώρησε από το Δομοκό στις 10:00 το πρωί της 7ης Ιουλίου, συνεχίζοντας την περιοδεία τους σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος για να επισκεφθούν την Αθήνα που είναι και ο τελικός τους προορισμός μετά τους Δελφούς, τον Μυστρά , την Αρχαία Ολυμπία αλλά και άλλα σημεία που προσελκύουν το πολιτιστικό και το ιστορικό ενδιαφέρον των επισκεπτών.


Το Δήμο Δομοκού εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δομοκού κος Δήμος Δημούδης, ο Αντιδήμαρχος κος Γκούβας Γεώργιος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Τολιοπούλου Βάγια και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δομοκού κος Κωστούλας Αργύρης.



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Πλατεία Μουσών 1, Δομοκός τ.κ.35010


Τηλ. 2232350221 & 2231350210 e-mail:info@domokos.gr


ΠΗΓΗ    http://www.neomonastiri.net/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου