Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Αυστραλία: Ανέγερση αγάλματος του Σπύρου Λούη!!!!



Προχωρούν οι εργασίες για την ανέγερση του αγάλματος του Σπύρου Λούη, του θρυλικού χρυσού μαραθωνοδρόμου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του...1896, που θα στηθεί στο Μπέργουικ της Μελβούρνης.
Το άγαλμα θα στηθεί δίπλα από το άγαλμα ενός άλλου θρύλου εκείνης της εποχής, που δεν είναι άλλο από αυτό του Έντγουιν Φλακ, του πρώτου Αυστραλού Ολυμπιονίκη Έντγουϊν Φλακ, που έτρεξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 μαζί με τον Λούη.
Το έργο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί και από την πολιτειακή κυβέρνηση, θα συμβολίζει τη φιλία Αυστραλίας-Ελλάδας και η πρωτοβουλία ανήκει στον Ελληνικό Οργανισμό Στήριξης των Ολυμπιακών Αγώνων και της Ολυμπιακής Ιδέας, του οποίου ηγείται ο ομογενής Αριστείδης Παναγάκης, ο οποίος είπε ότι ο Λούης θα παρουσιάζεται με την κλασική φουστανέλα του.
Το 1896 η Αυστραλία είχε ένα και μόνο εκπρόσωπο στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Έντγουιν Φλακ, που τα πήγε καλύτερα από κάθε άλλο συναθλητή του. Κέρδισε τρία μετάλλια, δύο χρυσά ένα χάλκινο, άσχετα εάν οι τρίτοι δεν έπαιρναν μετάλλιο, σε δύο διαφορετικά αγωνίσματα, στον στίβο και στο τένις.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου