Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η ανακοίνωση για το μέλλον του Sentra 103,3


Η εταιρεία «N.S.P. RADIO ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» αναφορικά με το μέλλον του ραδιοφωνικού σταθμού Sentra 103,3 ανακοίνωσε τα εξής:
«Η εταιρεία «N.S.PRADIO ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», ιδιοκτήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού “SENTRA FM 103,3”, ανακοινώνει με την παρούσα την απόφασή της κατά την οποία από 4/4/2012 ο ραδιοφωνικός σταθμός θα εκπέμπει κυρίως ηχογραφημένο πρόγραμμα μουσικού περιεχομένου.
Οι λόγοι που οδήγησαν στη λήψη της ανωτέρω απόφασης είναι οικονομικοί. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια εμφανίζει σταθερά ζημίες μεγάλου ύψους, κατάσταση η οποία επιδεινώθηκε και λόγω της μεταβολής του νομοθετικού καθεστώτος που αφορά τη διαφήμιση υπηρεσιών διαδικτυακού στοιχήματος και τυχερών παιγνίων».
Για την Εταιρεία
Θωμάς Σιωζόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος».
Στάση εργασίας από την Τρίτη στις 7 το απόγευμα - Κοινή ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ
«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, μπροστάν στην τακτική των «μηνιαίων εκκαθαρίσεων» που ακολουθεί ο όμιλος Μπόμπολα και τις νέες απολύσεις που πραγματοποίησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM», αλλά και στην ανακοίνωση του ότι από αύριο ο ραδιοφωνικός σταθμός «Sentra FM» θα εκπέμπει κυρίως ηχογραφημένο πρόγραμμα μουσικούν περιεχομένου και συνεπώς εντελώς παράνομα και αυθαίρετα θα μετατραπεί ο χαρακτήρας του σταθμού από ενημερωτικό σε μουσικό, με αποτέλεσμα την απειλή κατάργησης των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας, αποφάσισαν κατ εξουσιόδότηση και κατ' εντολή των Γενικών Συνελεύεσων τους, την κήρυξη στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών ραδιοφώνου που εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM από τις 19:00μ.μ. της Τρίτης 3 Απριλίου 2012 έως τις 06:00π.μ. της Τετάρτης 4 Απριλίου 2012.
Η ανακοίνωση για το μέλλον του Sentra 103,3
Ζητώντας
*Την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων.
* Τη συνέχιση της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού Sentra FM ως αθλητικού ενημερωτικού και την μη μετατροπή του χαρακτήρα του από ενημερωτικό σε μουσικό και
* Τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας».
Τριήμερη απεργία από την Τετάρτη το πρωί προκήρυξε η ΕΤΕΡ
Με νέα 3ημερη απεργία στον ραδιοσταθμό «SENTRA» απαντάμε στις απολύσεις και στις ατομικές συμβάσεις.
Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις απολύσεις των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA αποφάσισε την κήρυξη: 3ημερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Τετάρτης 4ης Απριλίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα του Σαββάτου 7ης Απριλίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA» με αιτήματα:
1. Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, οι οποίοι απελύθησαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού και κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012. και
2. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού SENTRA.
Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού «SENTRA» να σταματήσει την τακτική των απολύσεων των εργαζομένων και της παραβίασης της ΣΣΕ μας.
Καλούμε την Πολιτεία να βάλει επιτέλους φρένο στην άκρατη στήριξη που παρέχει στην εργοδοσία και να σταματήσει την αποδόμηση όλης της εργατικής νομοθεσίας που καθημερινά επιχειρεί».
Ο τρόπος λειτουργίας από 'δω και πέρα
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και μετά τη λήξη των απεργιών το πρόγραμμα του Sentra 103,3διαφοροποιείται. Θα λειτουργεί με αθλητικά δελτία ανά μισή ώρα, ζωντανές μεταδόσεις αγώνων και επιλεγμένες εκπομπές, μέχρι νεωτέρας. Περισσότερες πληροφορίες στο άμεσο μέλλον.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου