Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας: Βόμβα έτοιμη να εκραγεί και να "σκοτώσει" την αγορά της Λαμίας.

Τι θα κάνει ο Εκκαθαριστής με τα δάνεια και τις Μετοχές- Μερίδες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας?

Εαν και στη Λαμία γίνει ότι έγινε στη Πάτρα, η ήδη μισοπεθαμένη αγορά της Λαμίας και της Φθιώτιδας, θα "τελειώσει", με ανυπολόγιστες συνέπειες για επαγγελματίες, δανειολήπτες και μεριδιούχους.

Ο Εκκαθαριστής της Αχαϊκής Συνεταιριστικής τράπεζας κ. Γιαννίκος, σύμφωνα με το patrastimes.gr έκλεισε όλους τους λογαριασμούς των δανείων, που είχαν έστω και μικρή καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να γίνουν άμεσα απαιτητά. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν μπορεί να καταβάλει όλο το ποσό του δανείου, βγαίνει σε πλειστηριασμό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, επειδή υπάρχει και κάποια αδυναμία στο μηχανογραφικό σύστημα των Συνεταιριστικών Τραπεζών, δηλαδή έστω και αν είναι μια ή δύο δόσεις καθυστερημένες, το σύστημα σου βγάζει σε καθυστέρηση όλο το ποσό και αυτό ίσως δίνει το δικαίωμα στον Εκκαθαριστή να το περάσει στις οριστικές καθυστερήσεις.

Στην Πάτρα ήδη έχει προκληθεί πανικός στην αγορά και γι΄αυτό καλό θα ήταν ο Εκκαθαριστής και η ΤτΕ να τοποθετηθούν δημόσια για το τι θα γίνει με τα δάνεια της Λαμίας, το ύψος των οποίων αγγίζουν τα 65 εκατ. ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2000, που στη Σ.Τ.Λ. είχε τοποθετηθεί Επίτροπος από την ΤτΕ, μέσα σε μια νύχτα βγήκαν σε οριστική καθυστέρηση 2500 περίπου δάνεια και την άλλη μέρα το πρωί, επτά χιλιάδες Λαμιώτες βρέθηκαν "μαυρισμένοι" στον Τειρεσία. Όπως υποστήριξαν τότε άνθρωποι που γνώριζαν καλά τα πράγματα, τα περισσότερα από τα δάνεια αυτά θα μπορούσαν να είχαν ρυθμιστεί και να μην είχαν χαθεί περιουσίες ανθρώπων, που δεν έφταιγαν σε τίποτα, επειδή απλά είχαν υπογράψει ως εγγυητές.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ξεκάθαρο. Τι θα γίνει λοιπόν με τα δάνεια. Θα κληθούν να κάνουν ρύθμιση αυτοί που έχουν μια μικρή καθυστέρηση ή θα δοθούν πακέτο σε κάποια εταιρία, όπως ακούγεται και όποιον πάρει ο χάρος?

Επίσης τι θα γίνει με τις μερίδες και την ακίνητη περιουσία της ΣΤΛ, που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ? Αυτά είναι περιουσία των μετόχων και των μεριδιούχων, που με αίμα και ιδρώτα στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την Τράπεζα. Πώς λοιπόν θα περάσουν σε άλλα χέρια χωρίς να ερωτηθούν οι μέτοχοι?

Ο ρόλος τελικά της ΤτΕ είναι ελεγκτικός και εποπτικός ή είναι κάτι άλλο....Μέχρι που φτάνει αυτός ο ρόλος και βάσει ποιας νομοθεσίας?????

Ένας άλλος μεγάλος κίνδυνος που υπάρχει για τους μεριδιούχους είναι, όχι μόνο να μην πάρουν τα χρήματά τους από τις μερίδες και την περιουσία, αλλά να κληθούν να πληρώσουν μέχρι και το πενταπλάσιο των μεριδίων που έχουν.

Ίσως τελικά να είχε δίκιο κάποιος συνεταίρος που βλέποντας την χλιαρή αντίδραση της τοπικής κοινωνίας όταν πρόσφατα μπήκε το λουκέτο σχολίασε:<< Αφού τους επιτρέπουμε να κάνουν κουμάντο στην περιουσία μας καλά μας κάνουν και τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.>>



πηγη   http://www.lamiareport.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου