Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Barcelona vs Real Madrid 1-2 All Goals 21-04-2012




Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η θριαμβεύτρια του el clasico επικρατώντας με 2-1 της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» και εξασφάλισε ουσιαστικά το πρωτάθλημα, μια και βρίσκεται επτά βαθμούς μπροστά με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν. Σάμι Κεντίρα και Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν οι σκόρερ των Μαδριλένων, με τον Αλέξις Σάντσες να ισοαφαρίζει προσωρινά για τους Καταλανούς.
Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα στο 4o λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μεσούτ Οζίλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε την κεφαλιά και ο Βίκτορ Βαλντές απέκρουσε σε κόρνερ. Η απάντηση για την Μπαρτσελόνα ήρθε στο 6’ μετά από λάθος του Πέπε, με τον Ικερ Κασίγιας να βγαίνει στα όρια της μεγάλης περιοχής και να προλαβαίνει τον Ντάνι Αλβες. Οι «μερένγκες» άνοιξαν το σκορ στο 17’ με το οριακό, για οφσάιντ, γκολ του Σάμι Κεντίρα. Ο Ανχελ Ντι Μαρία εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Πέπε έπιασε την κεφαλιά και μετά την ασθενή απόκρουση του Βαλντές και την ολιγωρία του Κάρλες Πουγιόλ, ο Κεντίρα άνοιξε το σκορ με προβολή, με τον Γερμανό μέσο να φαίνεται να είναι οριακά πιο μπροστά στην κεφαλιά του Πέπε. Αυτό ήταν το 108ο γκολ της Ρεάλ στην φετινή Primera Division και κατέρριψε το ρεκόρ σκοραρίσματος σε μία σεζόν, που κατείχε η ίδια από τη σεζόν 1989-1990. Οι Καταλανοί προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δημιούργησαν μόλις μία κλασική ευκαιρία στο 27’ με τον Τσάβι, μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Λίονελ Μέσι να στέλνει την μπάλα άουτ.
Ο Τέγιο, ο οποίος έδειχνε να είναι τρακαρισμένος στο πρώτο του clasico ως βασικός έχασε στο 54’ την ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ από πλεονεκτική θέση μετά από κάθετη πάσα του Τιάγκο. Η Ρεάλ στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να διαφυλάξει το πολύτιμο 0-1 και παραλίγο να το πληρώσει. Αρχικώς απέφυγε την ισοφάριση στο 68’ από το σουτ του Τσάβι, που πέρασε μόλις άουτ, το δέχτηκε όμως από τον Αλέξις Σάντσες που αντικατέστησε τον 32χρονο μέσο. Μετά από φάση διαρκείας και διπλή προσπάθεια, ο Σάντσες έκανε το 1-1. Αμεση ήταν όμως η απάντηση της Ρεάλ που πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 73’ με το 42ο γκολ του Ρονάλντο στο πρωτάθλημα. Μετά από εξαιρετική πάσα του Οζίλ, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ βγήκε στην πλάτη της άμυνας των «μπλαουγκράνα» και νίκησε από πλάγια θέση τον Βαλντές. Το 1-2 αποσυντόνισε πλήρως την απογοητευμένη ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, που δεν μπόρεσε να απειλήσει, καθώς η αμυντική λειτουργία των Μαδριλένων ήταν εξαιρετική και ο Λίονελ Μέσι ήταν καλά κλεισμένος, παρά μόνο με το μακρινό σουτ του Χαβιέρ Μαστσεράνο στο 85’ που κατέληξε άουτ. Η Ρεάλ έφυγε με την σπουδαία νίκη από το «Καμπ Νου», απογοητεύοντας τους 99.252 οπαδούς των «μπλαουγκράνα» που βρέθηκαν στις εξέδρες και εξασφάλισε το πρώτο της τίτλο στην Primera Division μετά από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις της Μπαρτσελόνα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνι Αλβες, Μαστσεράνο, Πουγιόλ, Αντριάνο (74’ Πέδρο), Μπουσκέτς, Τσάβι (69’ Σάντσες), Τιάγκο, Ινιέστα, Μέσι, Τέγιο (81’ Φάμπρεγκας).
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Οζίλ (89’ Καγιεχόν), Ρονάλντο, Ντι Μαρία (74’ Γκρανέρο), Μπενζεμά (93’ Ιγκουαίν)

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου