Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Υπάρχουν και ευθύνες για τις πλημμύρες του Σπερχειού.... Πλημ - ΜΥΡΙΣΕ ο βιολογικός !!!!


Υπάρχουν και ευθύνες για τις πλημμύρες του Σπερχειού.
Βαρύτατες είναι οι ευθύνες της ΕΡΓΟΣΕ τόσο στην περιοχή της απορροής των νερών του Σπερχειού στην Ανθηλη όσο και στην περιοχή του Παγκρατίου Λαμίας στην  Γερμανική τάφρο όπου  άστοχες κατασκευαστικές επιλογές  δημιούργησαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα ανέφερε στον FΜ-1 ο αντιπεριφερειαρχης Φθιώτιδας Θωμάς Σταικος.
Ο Δήμαρχος Λαμιεων Γιωργος Κοτρωνιας απέστειλε σήμερα επείγουσα επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΡΓΟΣΕ και την ΤΕΡΝΑ ( Ε65) που κοινοποιεί και στον υπουργό Μεταφορών Υποδομών και δικτύων Μ. Βορίδη, ενώ  διερευνά με την  νομική υπηρεσία του Δήμου το ενδεχόμενο κατάθεσης αγωγών για αποζημιώσεις.

Ολόκληρη η επιστολή:
΄΄ Δυστυχώς παρά τις  επανηλλειμένες  επιστολές μας για το πρόβλημα που προκύπτει στην κοιλάδα του Σπερχειού από τις επιχωματώσεις για την κατασκευή του Ε-65 και της νέας σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό από τις εταιρείες σας για την προστασία των καλλιεργειών, των τοπικών διαμερισμάτων αλλά και της πόλης της Λαμίας. 
Οι αγρότες μας σήμερα δυστυχώς για μια ακόμη φορά είδαν τους κόπους τους και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται εξαιτίας της αδιαφορίας σας.
Σας καλούμε για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος που εσείς έχετε δημιουργήσει και σας ενημερώνουμε ότι επειδή η ανοχή μας έχει εξαντληθεί  και προκειμένου να προασπίσουμε τις ζωές και τις περιουσίες των δημοτών μας, θα  προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα που εσείς οι ίδιοι έχετε δημιουργήσει ΄΄.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και από πλευράς ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, ο προεδρος του Αποστόλης Καραναστάσης  άνευρε στο κεντρικό δελτιο του ΦΜ-1 ότι  εδώ και πολλά χρόνια καταγράφονται αστοχίες και παραλείψεις για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων ειδικά του Σπερχειού. Ποτέ δεν σχεδιάστηκε  μια σοβαρή παρέμβαση και ότι  έγινε έως τώρα μετά την κατασκευή του αφέθηκε στην τύχη ενώ απαιτείται συνεχής συντήρηση  τόνισε ο κ. Καραναστασης.

Και μετά και μετά θα μας πνίξουν τα....κακά,πλημμύρισε ο βιολογικός



Μετά τις χιονοπτώσεις,τους ισχυρούς ανέμους και τις πλημμύρες ήρθε και η χαριστική βολή.Πλημμύρισε ο βιολογικός του Δήμου της Λαμίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθουν σοβαρά προβλήματα τα οποία η ΔΕΥΑΛ επιχερεί να αντιμετωπίσει.
Συμφωνα με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΛ Γιάννη Θεοδωρακόπουλο ηταν τοσο μεγάλος ο όγκος των νερών που παρέσυρε αρκετές κατασκευαστικές παρεμβάσεις που υπάρχουν γύρω απο τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου επεξεργασίας αστικών λυμάτων και βοθρολυμάτων.
Πάντως διευκρίνισε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη αλλα  τιποτα δεν είναι αποκλείεται εαν τα καιρικά φαινόμενα εξακολουθήσουν να είναι έντονα τις επόμενες ώρες. 

περισσότερα στο  http://www.lamiafm1.gr

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου