Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Super Markets Lidl. Απαράδεκτη και επιζήμια η έλλειψη των τοπικών προϊόντων από τα Super Markets Lidl.


Από το δήμαρχο Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτη ξεκίνησε τις συναντήσεις του με εκπροσώπους τοπικών φορέων ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου κ. Ν. Πρίντζος για το θέμα της μη τοποθέτησης τοπικών προϊόντων στα ράφια ορισμένων σούπερ μάρκετ. Η Δημοτική Αρχή εξέφρασε τη συμπαράστασή της στην πρωτοβουλία της συνεταιριστικής οργάνωσης.

Εν τω μεταξύ δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετς Lidl που διατηρεί τρία καταστήματα στην πόλη του Βόλου, ένα στην Αγριά κι ακόμη ένα στον Αλμυρό προαναγγέλλει μιλώντας στο paseges.gr ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίντζος. Η ΕΑΣ Βόλου αντιτίθεται σθεναρά στην «απαξίωση της τοπικής παραγωγής», αναφέρουν από την οργάνωση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου και της ΕΒΟΛ, η συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων «γυρίζει την πλάτη» όχι μόνον στα προϊόντα της ΕΒΟΛ, αλλά και στα υπόλοιπα τοπικά προϊόντα, που παράγει ο νομός Μαγνησίας.
Στο ζήτημα έχει αναφερθεί εκτνώς ο κ. Πρίντζος, και κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου, καλώντας τους φορείς της περιοχής σε κινητοποιήσεις.
Η συνεταιριστική οργάνωση μάλιστα έσπευσε ν’ ανακοινώσει ότι στις 11 Νοεμβρίου του 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12 μ.μ. ξεκινούν οι διαμαρτυρίες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Ν. Μαγνησίας, των εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις και των εργαζομένων στη Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ.
Θα κληθούν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις αυτές όλοι οι Φορείς του Νομού καθώς και τα Επιμελητήρια, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο και το καταναλωτικό κοινό προκειμένου να διατρανώσουν την αγανάκτηση τους για την συμπεριφορά των καταστημάτων Lidl.
Η διαμαρτυρία θα ξεκινήσει από το κατάστημα Lidl επί της οδού Λαρίσης και θα επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα σε διαφορετικά καταστήματα της αλυσίδας στο νομό.
O Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου συμμετέχει ενεργά σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην κινητοποίηση που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ Βόλου για την παντελή έλλειψη των τοπικών προϊόντων από τα Super Markets Lidl.

«Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη και επιζήμια και για τους ίδιους την τακτική των μεγάλων αλυσίδων να στερούν από τους καταναλωτές της Θεσσαλίας και ιδίως τους Βολιώτες τα τοπικά προϊόντα.

Τα τοπικά προϊόντα είναι άριστης ποιότητας προσφέρονται σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και δεν πρέπει να λείπουν από κανένα κατάστημα.

Ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που περνά η χώρα και ειδικά ο Βόλος μας θεωρούμε υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε τα δικά μας προϊόντα διότι με αυτόν τον τρόπο στηρίζουμε θέσεις εργασίας. Οι αλυσίδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας θα πρέπει να στηρίξουν με αυτόν τον τρόπο τους ίδιους τους πελάτες τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου