Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Πρώτη στις εξαγωγές η HelioSphera


Πρώτη στις εξαγωγές η HelioSphera
Δύο χρόνια μετά τα εγκαίνια της βιομηχανικής μονάδας της στην Τρίπολη, η HelioSpheraδιαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσιαφωτοβολταϊκών πλαισίων thin-film τεχνολογίας Micromorph στην Ευρώπη, με ετήσια δυναμικότητα 60MW.
Με μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ύψους 200 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην ανάπτυξη της ελληνικής, ευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας αγοράς φωτοβολταϊκών, καθώς και στην σταδιακή στροφή της βιομηχανίας προς τις καινοτόμες τεχνολογίες λεπτών υμενίων.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, με όραμα την παροχή ηλιακής ενέργειας υψηλής αισθητικής και επενδυτικής απόδοσης παντού και κάθε μέρα, τα φωτοβολταϊκά πλαίσια λεπτού υμενίου τεχνολογίας micromorph (micromorph thin-film panels) της HelioSphera, είναι εξίσου κατάλληλα για εγκαταστάσεις στο έδαφος ή σε κτήρια. Μπορούν να ενσωματωθούν ως δομικά στοιχεία καλύπτοντας όλο το εύρος των φωτοβολταϊκών εφαρμογών στη διεθνή αγορά.
Ο εξοπλισμός και η τεχνογνωσία της παραγωγής προέρχονται από την ελβετική Oerlikon, μια εταιρία με ηγετική θέση στον κλάδο παγκοσμίως, που παρέχει τεχνολογία αιχμής για την παραγωγή φωτοβολταϊκών υψηλής απόδοσης. Με βάση αυτή την τεχνολογία, σε συνδυασμό με μια πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής και σημαντικές οικονομίες κλίμακος, η HelioSphera συμβάλλει έμπρακτα στη μείωση του κόστους του ηλιακού ηλεκτρισμού.
Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια της HelioSphera παράγονται σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας, έχουν υψηλή απόδοση ηλεκτρικής ενέργειας ακόμη και σε συνθήκες χαμηλής ηλιοφάνειας (διάχυτη ακτινοβολία) ή μερικής σκίασης, καθώς επίσης και σε υψηλές θερμοκρασίες, όπου τα συμβατικά φωτοβολταϊκά έχουν σημαντικές απώλειες.
Το εργοστάσιο της εταιρείας, στη Βιομηχανική Περιοχή Τριπόλεως, εκτείνεται σε μια περιοχή συνολικής έκτασης 27.000 τ.μ., με τον χώρο παραγωγής να καλύπτει τα 17.000 τ.μ. Παράλληλα, ο πλήρως αυτοματοποιημένος “καθαρός χώρος (Clean Room) 1.500 τμ που διαθέτει η εγκατάσταση – πολύ σημαντικός για την υψηλή ποιότητα παραγωγής – είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.
Η εταιρεία επισημαίνει ότι, έχοντας δεσμευτεί στην αειφόρο ανάπτυξη και στα πρότυπα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η διαδικασία παραγωγής της είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον καθώς δεν γίνεται χρήση τοξικών ουσιών επικίνδυνων γι αυτό. Χαρακτηριστικό προς αυτή την κατεύθυνση είναι το παράδειγμα των εγκαινίων του εργοστασίου της HelioSphera που έγιναν τον Ιούνιο του 2009 και ήταν η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα με θετικό ενεργειακό αποτύπωμα.
Η εταιρεία, όσον αναφορά στην ποιότητά της διαθέτει τις πιο επικαιροποιημένες πιστοποιήσεις της TÜV Rheinland. Το τελευταίο επίτευγμά της στο πλαίσιο της ποιότητας είναι η πιστοποίησηMCS (Microgenerators Certification Scheme) τον Μάιο 2011, που επιτρέπει στην HelioSphera να διαθέτει τα προϊόντα της και στη βρετανική αγορά.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου