Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Το Google κάνει «βαρελάκια»!!!!


barrel_rollΈκπληκτοι θα μείνετε αν γράψετε στην αναζήτηση του Google τη φράση «do a barrel roll».
Θα παρατηρήσετε ότι ολόκληρη η οθόνη κάνει μία στροφή 180 μοιρών. Αυτό είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που εισήγαγε η Google στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης, ώστε να την κάνει πιο ενδιαφέρουσα και γοητευτική για το κοινό.
Η φράση αυτή προέρχεται από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου αποτελούσε μία τεχνική των πιλότων στα πολεμικά αεροπλάνα. Στη συνέχεια, το χρησιμοποίησε η Nintendo στο παιχνίδι της Star Fox, οπότε και άρχισε η φράση να γίνεται γνωστή. Ώσπου, από την 3η Νοεμβρίου 2011 το «do a barrel roll» λειτουργεί σαν χαρακτηριστκό στο Google, κάτι παρόμοιο με το γνωστό «Google Gravity».
Αμέσως μετά διαδόθηκε στο Twitter, όπου και πλέον έχει γίνει μόδα.
Αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν την άποψη ότι αποτελεί μία αντιγραφή της λειτουργίας που υπάρχει στα iPad της Apple, όπου γυρνώντας τη συσκευή, γυρνάει ταυτόχρονα και η οθόνη.
Η απάντηση της Google ήταν άμεση και ανέφερε ότι η συγκεκριμένη λειτουργία σχεδιάστηκε από έναν ειδικό μηχανικό της εταιρείας. Προειδοποιεί, επιπλέον, πως το «do a barrel roll» λειτουργεί μόνο σε φυλλομετρητές (browser), που υποστηρίζουν το στοιχείο HTML5.
Πηγή: ΑΜΠΕ, ABC
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου