Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ο Firefox 8 διαθέσιμος τώρα για Windows, Mac και Linux.


Η τελική έκδοση του Firefox 8 βρήκε το δρόμο της για τους ftp servers της Mozilla και φέρνει – ανάμεσα σε αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά – βελτιώσεις στην ταχύτητα και τις επιδόσεις της εφαρμογής. Η όγδοη έκδοση αναμένεται να διατεθεί και από το Web στις 8 Νοεμβρίου.


Ο Firefox είναι ένα από τα “καλά παιδιά” του Internet, που υποστηρίζει το open-source λογισμικό και γενικώς βελτιώνει την browsing εμπειρία του χρήστη. Πριν από λίγα χρόνια θεωρείτο το κορυφαίο πρόγραμμα στην κατηγορία του, υποσκελίζοντας σε μεγάλο βαθμό τον Internet Explorer της Microsoft. 
Οι εποχές φυσικά έχουν πλέον αλλάξει, καθώς η δημοτικότητα του Google Chrome ολοένα και ανεβαίνει, με αποτέλεσμα οFirefox να κινδυνεύει να πέσει από το “θρόνο” του.
Οι νέες εκδόσεις έρχονται συχνότερα τους τελευταίους μήνες, αν και σύμφωνα με όσα έχουμε διαβάσει, οι χρήστες μπερδεύονται έτσι περισσότερο. Η όγδοη έκδοση “έρχεται” μόλις έξι εβδομάδες έπειτα από την παρουσίαση της έκδοσης 7, η οποία με τη σειρά της “βγήκε” περίπου ένα μήνα έπειτα από την κυκλοφορία της έκδοσης 6.
Όπως συμβαίνει συνήθως με τα updates των προγραμμάτων, η αλλαγή στον επόμενο ακέραιο (π.χ. από την έκδοση 6.1 στην 7), συνιστά και μεγάλες αλλαγές ή βελτιώσεις. Στην περίπτωση του Firefox παρόλα αυτά, δεν είδαμε κάτι τέτοιο: η Mozilla περισσότερο επιτάχυνε τις νέες εκδόσεις για να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό, παρά για να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερα καινοτόμο (από την έκδοση 4 τουλάχιστον και έπειτα).  
Μπορείτε να κατεβάσετε τον Firefox 8.0 άμεσα από τους server της Mozilla, επιλέγοντας απλά το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.
 Κατεβάστε τον Firefox 8.0 για WindowsMacLinux [MozillaFTP Server]


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου