Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Τηλεπικοινωνίες: Το 2012 «φέρνει» το VDSL.

Πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υψηλές ταχύτητες που θα φτάνουν έως τα 50 Mbps, που σήμερα δεν διατίθενται στην αγορά, θα προσφέρει από την επόμενη χρονιά το δίκτυο VDSL το οποίο μετά από μακρά περίοδο αναμονής υπολογίζεται ότι θα ενεργοποιηθεί. 

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων πριν το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει εγκρίνει τις τιμές χονδρικής, τις τιμές δηλαδή στις οποίες ο ΟΤΕ θα διαθέτει την υπηρεσία στους εναλλακτικούς παρόχους. 

Ο Οργανισμός έχει ήδη καταθέσει προς την Επιτροπή το κοστολογικό μοντέλο παροχής υπηρεσιών VDSL. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών – Ταχυδρομείων κ. Κανέλλο στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2012, περίπου δηλαδή ένα εξάμηνο από την απόφαση της ΕΕΤΤ για την έγκριση του κοστολογικού μοντέλου όλοι οι παίκτες της αγοράς θα μπορούν να διαθέσουν στο ευρύ κοινό προϊόντα λιανικής ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω δικτύου VDSL. 

Βέβαια η τελική απόφαση του ΟΤΕ για το αν θα προχωρήσει στην διάθεση των εν λόγω υπηρεσιών στο ευρύ κοινό θα εξαρτηθεί από την απόφαση της ΕΕΤΤ για τις τιμές χονδρικής και κατά πόσον οι τιμές που θα οριστούν θα κριθούν συμφέρουσες.


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου