Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, 100 χρόνια προσφοράς


Μέσα σε μια όαση πράσινου, χρωμάτων και γαλήνης εκτείνεται η Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης στην Ανατολική πλευρά της πόλης. Μια όαση που σφίζει από τη δημιουργία, τη δράση και το δυναμικό εκατοντάδων νέων παιδιών της αγροτικής Ελλάδας που σπουδάζουν την αξιοσύνη και τα ιδανικά της ζωοδότρας γης. Περισσότερα στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε το 1904 από τον Αμερικανό Δρα. Τζων Χένρυ Χάουζ και τη σύζυγό του με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της υπαίθρου της Ελλάδας και των Βαλκανίων ευρύτερα. Με την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση του ατόμου πρέπει να είναι καθολική και να απευθύνεται όχι μόνο στο νου αλλά επίσης στην ψυχή και στα χέρια, ο κύριος Χάουζ άρχισε να εκπαιδεύει τους μαθητές του στην εφαρμογή των τελευταίων εξελίξεων στη γεωργία με σκοπό την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της υπαίθρου.
Η Σχολή βρίσκεται σε ένα Αγρόκτημα 1500 στρεμμάτων και παρέχει στους μαθητές και στις μαθήτριες ευκαιρίες εκπαίδευσης στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Το τμήμα ζωικής παραγωγής είναι γνωστό για την υψηλή αποδοτικότητά του. Ο αμπελώνας αποτελεί καινούρια δραστηριότητα της σχολής. Άρχισε το 1993 και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να ασχοληθούν με όλες της φάσεις της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοπαραγωγικής.
Στον ίδιο χώρο βρίσκονται τα πανέμορφα διατηρητέα κτίρια της Σχολής καθώς επίσης και η υπερσύγχρονη και ανακαινισμένη από το 1999 βιβλιοθήκη Δημήτρη και Αλίκης Περρωτή.
πηγη  ww.voanews.com/

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου