Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Συνάντηση συνεργασίας του Δήμου Δομοκού και του Υπουργείου Οικονομικών του Ισραήλ .!!!!

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου επισκέφθηκε τον Δήμο Δομοκού ο σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων του υπουργείου οικονομικών του Ισραήλ κ. Ελαζάρ Κοέν, όπου έγινε δεκτός στο δημαρχείο της πόλης από τον δήμαρχο Δομοκού κ. Στυλιανό Σύρο, από τους αντιδημάρχους κ.κ. Χρήστο Παπιώτη, Βασίλη Καρανικόλα, Δημήτρη Μπακοστέργιο καθώς και από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δομοκού κ. Αργύρη Κωστούλα. Ακολούθησε τετράωρη σύσκεψη όπου εξετάσθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν στην διακρατική συνεργασία των δύο φορέων. Συγκεκριμένα η κοινή ατζέντα της σύσκεψης, η οποία προετοιμάστηκε κατά το τελευταίο δίμηνο, περιελάμβανε κι εξέτασε τα παρακάτω ζητήματα: Διερεύνηση της συνεργασίας του Ισραήλ με τον Δήμο Δομοκού για κοινές δράσεις, με θέματα: Α) Ενέργεια Β) Νερό Γ) Γεωργία Δ) Κτηνοτροφία.


Α) Ενέργεια α. Παραγωγή ενέργειας από σκουπίδια και από κτηνοτροφικά ζωϊκά απόβλητα. β. Μεταφορά τεχνογνωσίας για εξοικονόμηση ενέργειας σε διάφορους τομείς. Β) Νερό α. Μεταφορά τεχνογνωσίας για τηλεχειριζόμενη υδρομέτρηση των υδάτινων πόρων (γεωργία και οικιστικός τομέας). β. Μεταφορά τεχνογνωσίας για εξοικονόμηση νερού, με ταυτόχρονη βελτίωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. γ. Επεξεργασία και έλεγχος ποιότητας του πόσιμου νερού. δ. Ενοποίηση γεωτρήσεων για μείωση της υπερκατανάλωσης ενέργειας και ταυτόχρονη αύξηση των αρδευομένων εκτάσεων.



Γ) Γεωργία α. Διερεύνηση της ανάπτυξης νέων καλλιεργειών και νέων προϊόντων. β. Βελτιστοποίηση των τρόπων καλλιέργειας με χρήση τεχνογνωσίας και επιστημονικών μεθόδων. γ. Έρευνα προς εύρεση καλύτερων αγορών διάθεσης των προϊόντων. δ. Διερεύνηση παραγωγής βιολογικών προϊόντων.



Δ) Κτηνοτροφία. α. Ανάπτυξη της βιολογικής κτηνοτροφίας. β. Διερεύνηση παραγωγής νέων κτηνοτροφικών προϊόντων. γ. Διερεύνηση παραγωγής ζωοτροφών από τα “περιττά” κατάλοιπα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. δ. Διερεύνηση διάθεσης σε νέες αγορές.



Γενικά: α. Διερεύνηση ανάπτυξης κοινών επιχειρήσεων για τυποποίηση γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων με στόχο την εξαγωγή. β. Διερεύνηση εισαγωγής λιπασμάτων, σπόρων κλπ από το Ισραήλ. γ. Διερεύνηση εξαγωγής προϊόντων της περιοχής του Δήμου Δομοκού στο Ισραήλ. δ. Διερεύνηση της προσέλκυσης επενδυτών στην περιοχή. Κατά το πέρας της σύσκεψης οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους ως προς την δυνατότητα εποικοδομητικής συνεργασίας τους και προσδιόρισαν νέα συνάντηση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να εξετασθούν τα πρώτα πρακτικά αποτελέσματα.





πηγη    http://www.neomonastiri.net
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου