Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΛΑΜΙΑ. ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ απογραφή

- Έκκληση του Δημάρχου να ανοίξουν τις πόρτες
- Συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο
- 6 χιλιάδες κλειστά διαμερίσματα καταγράφηκαν στην απογραφή του 2001


Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιείται αυτή την ωρά με θέμα: «Γενική απογραφή πληθυσμού» με πρωτοβουλία του δημάρχου ΛαμιέωνΓιώργου Κοτρωνιά, μετά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν τις πρώτες ημέρες της απογραφής.

Ο Δήμαρχος απευθύνει έκκληση στους δημότες και μέσα από το LamiaReport, να ανοίξουν τα σπίτια τους και να εμπιστευθούν τους απογραφείς.
<<Στην προηγούμενη απογραφή του 2001 καταγράφηκαν 6 χιλιάδες κλειστά διαμερίσματα στον δήμο μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί σημαντικό ποσό από την χρηματοδότηση που ξεπερνούσε τις 720.000 ευρώ. Κινδυνεύουμε και πάλι να χάσουμε πολλά χρήματα τα οποία θα πήγαιναν σε έργα που είναι χρήσιμα για τους δημότες.
Δεν είναι δυνατόν να κρατάμε τις πόρτες μας κλειστές και να μην απογραφόμαστε στον τόπο όπου κατοικούμε. Ανοίγοντας τις πόρτες στους απογραφείς εξασφαλίζετε δικαιοσύνη, αλλά και το μέλλον των παιδιών σας>>
 είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έκανε το LamiaReport ένα μεγάλο ποσοστό δημοτών, που μπορεί να αγγίζει το 20-25% δεν απογράφεται για διαφορετικούς όμως λόγους, με βασικότερους τους παρακάτω:
α) Δεν θέλουν να δώσουν και να δηλώσουν όλες τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία που τους ζητούνται, γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στην πολιτεία.
β) Δεν απογράφονται στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, αλλά στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, θέλοντας να ενισχύσουν τα χωριά τους.
γ) Φοβούνται, λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας, να ανοίξουν την πόρτα τους, κυρίως οι ηλικιωμένοι.
δ) Και τέλος υπάρχει και το ποσοστό των αγανακτισμένων, θυμωμένων, απογοητευμένων πολιτών, που δεν θέλουν να ακούνε ούτε για απογραφή, ούτε για τίποτα άλλο και το δηλώνουν ευθαρσώς.
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου