Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Περικοπές 500 ευρώ στις επικουρικές συντάξεις

Σε περικοπές των επικουρικών συντάξεων προχωράει η κυβέρνηση και μάλιστα… διπλό! Μετά τις κύριες συντάξεις, στις οποίες το καλοκαίρι επιβλήθηκε το νέο ΛΑΦΚΑ, για αυτές τουλάχιστον που ήταν πάνω από 1.400 ευρώ, σειρά παίρνουν οι επικουρικές και. συγκεκριμένα όσες είναι πάνω από 300 ευρώ.
Σύμφωνα με τις νέες επιταγές της τρόικας πρέπει να συγκεντρωθεί από το «ψαλίδισμα» το ποσό των 650 εκατ. ευρώ την πενταετία 2011 – 2015, προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων.

Το «ψαλίδισμα» λοιπόν θα γίνει με δύο τρόπους:

-Μέσω της εισφοράς που θα επιβληθεί σε περίπου 300.000 συνταξιούχους που παίρνουν πάνω από 300 ευρώ το μήνα. Από το νέο μέτρο αναμένεται να συγκεντρωθούν κατά μέσο όρο 500 ευρώ από κάθε συνταξιούχο, πέραν της εισφοράς που πιθανότατα πληρώνει στην κύρια, αλλά και της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

-Επίσης, μέσω της μείωσης των συντάξεων σε όλους τους ασφαλισμένους, περικοπή που μπορεί να οδηγήσει τις επικουρικές κάτω του 15% της κύριας.Πάντως, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, το μεγαλύτερο «μαχαίρι» θα υποστούν όσοι είναι ασφαλισμένοι στο επικουρικό του ιδιωτικού τομέα (ΕΤΕΑΜ), καθώς οι συντάξεις αναμένεται να πέσουν και κάτω από 20% της κύριας από 26% που είναι σήμερα.

πηγη  24ωρεςενημερωση
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου