Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ελλάδα-Puerto Rico 98-84 Τα highlights της Εθνικής



Δυσκολεύτηκε για τρία δεκάλεπτα, αλλά στο τέλος κατάφερε να νικήσει και , μάλιστα , με καθαρή διαφορά η εθνική ομάδα ( 98-84 το Πουέρτο Ρίκο).
Μ αυτή τη νίκη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίθηκε από την πρώτη θέση του ομίλου του στους «8» του προολυμπιακού τουρνουά , όπου θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (21:00, ΕΤ1, ΕΡΤWebSport1) την ομάδα της Νιγηρίας.
Ο Σπανούλης (27π., 5ασ.),ο Πρίντεζης (16π. 4 ριμπ.) , ο Μπουρούσης (16π., 4 ριμπ.) και ο Ζήσης ( 13π), ήταν οι κορυφαίοι της Ελλάδας.
Καταιγισμός τριπόντων
Η εθνική με ένα ρεσιτάλ ευστοχίας στο ξεκίνημα του αγώνα από τη γραμμή των τριών πόντων (6/6) ήταν σε όλη την διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου στη θέση του οδηγού χωρίς, ωστόσο, να μπορέσει να κρατήσει σε απόσταση το Πουέρτο Ρίκο. Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε φανταστικό ξεκίνημα. Σημείωσε τους πρώτους 13 της Εθνικής, με το Πουέρτο Ρίκο όμως να μειώνει στον πόντο (15-16) στα μισά του δεκαλέπτου. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε στη συνέχεια ακόμη και με οκτώ πόντους (22-30) , αλλά και πάλι το Πουέρτο Ρίκο έβρισκε τον τρόπο να πλησιάσει (27-30).
Προβλήματα στους ψηλούς
Στο δεύτερο δεκάλεπτο , η Ελλάδα επιχείρησε και πάλι – βασιζόμενη στο περιφερειακό της παιχνίδι- να επιβάλει το ρυθμό της , αλλά το Πουέρτο Ρίκο είχε τις απαντήσεις. Και κυρίως είχε τον τρόπο να κερδίζει τις μάχες κοντά στο καλάθι.
Ο Μπάλκμαν και ο Πι Τζέι Ράμος «χτύπησαν» πολλές φορές από το 'ζωγραφιστό» , καθώς η ελληνική άμυνα δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά. Παράλληλα , η φθορά με φάουλ των Μπουρούση , Μαυροειδή και Καιμακόγλου , έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους μας , αρχικά να ισοφαρίσουν ( 40-40) και στη συνέχεια να μείνουν κοντά στο σκορ, αφού το μικρό ξέσπασμα της εθνικής ( προηγήθηκε με 42-47) βρήκε άμεση απάντηση στο τέλος του ημιχρόνου ( 47-49).
Η ζώνη έδωσε λύσεις
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου το Πουέρτο Ρίκο έτρεξε ένα μικρό σερί 4-0 και πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκο (51-49, 21'). Ο ρυθμός της αναμέτρησης ταίριαζε περισσότερο στο Πουέρτο Ρίκο παρά στην Εθνική μας, που όμως και πάλι βρήκε τις λύσεις. Η άμυνα ζώνης «ματς απ» απέδωσε καρπούς και με «όπλο» τις διεισδύσεις των περιφερειακών μας – και κυρίως του Σπανούλη και του Καλάθη – η Εθνική έκλεισε το δεκάλεπτο στο +8 (62-70).
Καθαρή νίκη
Στις αρχές της τελευταίας περιόδου το Πουέρτο Ρίκο έκανε την απέλπιδα προσπάθειά του για να επιβάλει το νόμο του στο παιχνίδι. Ενώ βρέθηκε πίσω με εφτά πόντους ( 67-74) , πλησίασε στους τρεις (71-74) , όμως δεν είχε τη δύναμη να απειλήσει την εθνική.
Σε κείνο το σημείο φώναξε και πάλι παρών ο Βασίλης Σπανούλης που έβαλε τέλος στα όνειρα του Πουέρτο Ρίκο για να πάρει τη νίκη και την πρωτιά του ομίλου. Πρίντεζης, Ζήσης και Παπανικολάου στάθηκαν δίπλα στον «Kill–Bill» και η Εθνική βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 17 πόντους (81-98, στα 39''), για να πάρει τελικά τη νίκη με 84-98.
Διαιτητές: Γκιρς (Αυστραλία), Μπολτάουζερ (Γερμανία), Γουάιλαντ (Καναδάς).
Δεκάλεπτα: 27-30, 47-49, 62-70, 84-98.
Πουέρτο Ρίκο (Μελέντεζ):Χουέρτας 8, Αρόγιο 6, Πίβι 10, Μπάλκμαν 13, Γκαλίντο 7, Ράμος 15, Μπαρέα 13, Ροζάριο 2, Ροντρίγκες 2, Σάντσες 4, Σαντιάγκο 4, Φράνκλιν.
Ελλάδα (Ζούρος): Ζήσης 13, Σπανούλης 27, Πρίντεζης 16, Μπουρούσης 16, Παπανικολάου 9, Καλάθης 8, Καϊμακόγλου 7, Φώτσης 2, Μάντζαρης, Βασιλειάδης, Μαυροειδής.

πηγη    http://www.ert.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου