Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ώς το καλοκαίρι του 2013 οι δόσεις της εφορίας!

Ώς την αρχή του καλοκαιριού του 2013 θα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες την εφορία. Μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί το υπουργείο Οικονομικών ενώπιον ενός κινήματος "δεν έχω - δεν πληρώνω" λόγω του εφιάλτη που βιώνουν εκατομμύρια νοικοκυριά με τα απανωτά χαράτσια, τα κουτσουρεμένα αφορολόγητα και τις περικοπές απαλλαγών που τους επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, σχεδιάζει να προχωρήσει σε ρύθμιση που να επιτρέπει την πληρωμή σε δέκα μηνιαίες δόσεις, αντί για τρεις διμηνιαίες, του εφετινού φόρος εισοδήματος. Η ρύθμιση θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, την εξόφληση του φόρου σε δόσεις που θα εκτείνονται χρονικώς ώς τον Μάιο του 2013 και ο αριθμός τους θα συναρτάται με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.
Ατέλειωτος εφιάλτης για εκατομμύρια Έλληνες χαράτσια και εκκαθαριστικά
Ειδικότερα, η πρόταση που έχει υποβληθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι θα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες βάσει των οποίων θα καθορίζεται και ο αριθμός των δόσεων: με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ, με εισόδημα από 50.001 έως 80.000 ευρώ και με εισόδημα πάνω από 80.001 ευρώ. Ειδικότερα:

Οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ. Ο κύριος φόρος χωρίζεται σε δέκα δόσεις με δύο εναλλακτικούς τρόπους. Στην πρώτη περίπτωση, το 60% της οφειλής εξοφλείται έως Φεβρουάριο, ώστε να γραφτούν τα συγκεκριμένα έσοδα στον προϋπολογισμό του 2012 και το υπόλοιπο 40% θα πληρωθεί έως το τέλος Μαΐου.
Οικογενειακό εισόδημα από 50.001 έως 80.000 ευρώ. Οι δόσεις περιορίζονται σε επτά, ισόποσες από τον Αύγουστο έως τον Φεβρουάριο.

Οικογενειακό εισόδημα άνω των 80.001 ευρώ. Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τον φόρο όπως προβλέπεται ώς σήμερα, σε τρεις δόσεις, αν η βεβαίωση των φόρων έχει ημερομηνία πριν τις 31 Ιουλίου, μία έως το τέλος Αυγούστου, μία έως το τέλος Οκτωβρίου και μία έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Αν ο φορολογούμενος δεν είναι συνεπής στη ρύθμιση, θα χάνει το πλεονέκτημα των δόσεων και η συνολική οφειλή θα είναι απαιτητή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012.


ΠΗΓΗ   http://www.avgi.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου