Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Εγινε του ''Κασιδιαρη'' στη Βουλη!!!!

Του "Κασιδιάρη" έγινε στην Ουκρανική Βουλή μεταξύ της αντιπολίτευσης και αντιπάλων...
Μέλη της ουκρανικής αντιπολίτευσης κατέστρεψαν ηλεκτρονικές κάλπες και αντάλλαξαν γροθιές με... αντιπάλους τους της πλειοψηφίας, έπειτα από την έγκριση από το Κοινοβούλιο της αμφισβητούμενης νομοθεσίας για την αναβάθμιση του επισήμου καθεστώτος της ρωσικής γλώσσας.

Συνολικά 248 βουλευτές από τους 364 παρόντες ενέκριναν το μέτρο, που θα προσδίδει στη ρωσική γλώσσα ισοδύναμη ισχύ σε μεγάλο τμήμα της χώρας όσον αφορά τη χρήση της σε νομικές διαδικασίες, στις επιχειρήσεις και στην εκπαίδευση. Για να εγκριθεί η νομοθεσία απαιτείτο απλή πλειοψηφία μεταξύ των 450 μελών του Κοινοβουλίου.

Μέλη της αντιπολίτευσης έφυγαν επιδεικτικά από το Κοινοβούλιο μετά την έγκριση του νομοσχεδίου, ορισμένοι τονίζοντας πως αντιταχθούν με άλλα μέσα στη νομοθεσία. Οι εθνικιστές Ουκρανοί δήλωσαν πως η ουκρανική γλώσσα, που κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής ήταν απαγορευμένη, χρειάζεται την κρατική αρωγή ώστε να δυνηθεί να διαμορφώσει την ουκρανική εθνική ταυτότητα.

Οι υποστηρικτές της ρωσικής αντιτείνουν πως η κρατική πολιτική που επιβάλλει τη χρήση της ουκρανικής αποτελεί καταπίεση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Σήμερα, η ουκρανική είναι η μόνη γλώσσα που επιτρέπεται να χρησιμοποιείται στα νομικά και φορολογικά έγγραφα και στα ανώτατα επίπεδα της εκπαίδευσης.

Περίπου το 60% της χώρας ομιλεί την ουκρανική, το άλλο 40% τη ρωσική, και καθώς οι δύο γλώσσες είναι πολύ κοντινές, πολλοί από τους Ουκρανούς κατανοεί αμφότερες άνετα, αν και προτιμά να εκφράζεται σε μία από αυτές.

Ο πρόεδρος Βικτόρ Γιανουκόβιτς, επικεφαλής του κόμματος των Περιφερειών που προώθησε το νομοσχέδιο, θα πρέπει να υπογράψει το νομοσχέδιο προκειμένου να γίνει επισήμως νόμος του κράτους. 


ΠΗΓΗ:http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου