Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Εξοφλήστε την Εφορία σε 9 δόσεις, εάν είστε εμπρόθεσμοι


Τη δυνατότητα να εξοφλήσουν την Εφορία έως και σε  εννέα δόσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους, με τον αριθμό των δόσεων να καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της οφειλής και του εισοδήματος του φορολογούμενου.
Τη δυνατότητα αυτή θα έχουν αποκλειστικά όσοι υποβάλουν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, αφού οι υπόλοιποι που θα στείλουν τις δηλώσεις τους μετά την λήξη των προθεσμιών θα επιβαρυνθούν με έξτρα φόρο και θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ!
Το σχέδιο της ρύθμισης που ετοιμάζει το υπουργείο προβλέπει την εξόφληση των φόρων αρχικά σε τρεις διμηνιαίες δόσεις και μετά θα υπάρχουν μέχρι και έξι μηνιαίες δόσεις.
Η εξόφληση των πρόσθετων φόρων που περιλαμβάνονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα θα γίνει μέχρι και τον Ιούνιο του 2013.
Παράταση της υποβολής ζητούν οι φοροτεχνικοί
Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις λήγει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών να ζητά από το υπουργείο  Οικονομικών  ολιγοήμερη παράταση.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, από τις αρχές της εβδομάδος το TAXISNET δέχεται τεράστιο όγκο δεδομένων, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει τη πρόσβαση ή την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεως.
Σημειώνεται πως από την Τετάρτη 11 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, θα πρέπει καθημερινά να υποβάλλονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων 260.000 δηλώσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα η κατάθεση των δηλώσεων.
Μεγάλη καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων
Μέχρι σήμερα, 1.800.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει δήλωση γεγονός που αποδίδεται από τους αρμόδιους παράγοντες και στα αυξημένα ποσά φόρου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος, των περικοπών στις εκπτώσεις δαπανών και της έκτακτης εισφοράς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ο μέσος φόρος που προκύπτει από το σύνολο των εκκαθαριστικών που έχουν αποσταλεί έως τώρα στους φορολογούμενους ανέρχεται στο ποσό των 1.540 ευρώ.
Από το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζουν ότι η εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων επιβαρύνεται με προσαυξήσεις ενώ επισημαίνεται ότι ο νόμος προβλέπει επίσης την κατάργηση του αφορολόγητου για τους εκπρόθεσμους.

ΠΗΓΗ   http://news247.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου