Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Νέα Υόρκη: Κλοπή ακουαρέλας του Σαλβαντόρ Νταλί


Μια ακουαρέλα του ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί, που η τρέχουσα εμπορική αξία της υπολογίζεται σε περίπου 150.000 δολάρια, εκλάπη αργά το μεσημέρι από μια γκαλερί τέχνης στη Νέα Υόρκη, ενώ ο κλέφτης αποχώρησε από αυτή χωρίς να δείξει ουδεμία ανησυχία, είπαν σήμερα αστυνομικοί στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Η ακουαρέλα, που τιτλοφορείται "Cartel del Don Juan Tenorio", είναι μικρού μεγέθους κι είχε φιλοτεχνηθεί από τον Ισπανό καλλιτέχνη το 1949. Εξετίθετο στην Γκαλερί "Venus Over Manhattan" που άνοιξε τον περασμένο μήνα κοντά στο Σέντραλ Παρκ.

Ο κλέφτης (στη φωτογραφία αριστερά) «εμφανίστηκε σαν πελάτης πήρε το έργο και έφυγε», εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας, που διευκρίνισε ότι η κλοπή έλαβε χώρα νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Το άτομο αυτό που κινηματογραφήθηκε από τις κάμερες παρακολούθησης της Γκαλερί, διέφυγε κρατώντας μια μεγάλη τσάντα από την οποία εξείχε η κορνίζα του έργου.


Πηγή:Το Βήμα   ///   για την αντιγραφή  http://www.metrogreece.gr

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ Ε Λ Λ Α Δ Α ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ?


Έτσι έγινε η Κλοπή στο μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας


Εστησαν το κόλπο του αιώνα και κατάφεραν να αρπάξουν από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας ανεκτίμητους θησαυρούς της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επαγγελματίες ληστές εισέβαλαν στο κτίριο όπου φυλάσσεται η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και προκάλεσαν ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα που έχει δεχτεί η χώρα μας από τους αρχαιοκαπήλους.

Σχεδόν έναν μήνα μετά τη μεγάλη κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη όπου άγνωστοι άρπαξαν τρία μοναδικά έργα τέχνης, μεταξύ των οποίων και έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο, χθες το πρωί σήμανε και πάλι συναγερμός στο υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτή τη φορά το σοκ ήταν μεγαλύτερο. Οι υπεύθυνοι που ενημερώνονταν για τη ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στο κέντρο της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας ένιωσαν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στα θεμέλια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και γρήγορα έκανε τον γύρο του κόσμου. Δεκάδες αρχαία αντικείμενα έκαναν μέσα σε λίγα λεπτά φτερά από τις προθήκες του κτιρίου. Νομίσματα, κοσμήματα και αναθηματικά πήλινα αγαλματίδια, ανεκτίμητης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας, έκλεψαν οι άγνωστοι που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες και φορούσαν στρατιωτικά ρούχα παραλλαγής. Η πρωτοφανής ληστεία ήταν σχεδιασμένη με την παραμικρή λεπτομέρεια. Οι δράστες γνώριζαν τα πάντα. Τις ώρες που γίνονταν οι αλλαγές στις βάρδιες φύλαξης του κτιρίου, αλλά και πότε ο συναγερμός του μουσείου έβγαινε εκτός λειτουργίας. Οι δύο άνδρες ήταν αδίστακτοι, οπλισμένοι με πιστόλια και μιλούσαν καλά ελληνικά, ενώ κατά την εισβολή τους ζήτησαν επίμονα από τη φύλακα, την οποία κατάφεραν να εξουδετερώσουν, να τους πει πού εκτίθενται συγκεκριμένες συλλογές.



πηγη   ://ola-e-tipota.blogspot.gr/

Α ΡΕ ΓΑΤΑΚΙΑ......ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ.      ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου