Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΠΩΣ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΙΟ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ



Bόρεια της Θήρας (δυτικά της Αμοργού και νότια της Παροναξίας, 111 μίλια από τον Πειραιά), η Ίος ή Νιο έχει έδαφος ορεινό (Πύργος, 713 μ.), παράγει λάδι, δημητριακά, κρασί και κτηνοτροφικά και αναπτύσσει αξιόλογη τουριστική κίνηση. Συνδέεται ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά και τα νησιά Ανάφη, Θήρα, Θηρασία,Νάξο, Πάρο, Σίφνο, Σύρο, Φολέγανδρο και, το καλοκαίρι, με τη Ραφήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά Άνδρο, Μύκονο και Τήνο.
Σήμερα το νησί έχει τόσους φίλους, τόσους ανθρώπους που το αγαπούν, περισσότερο ίσως κι από τους ιδιούς τους κατοίκους του, που ο νεολογισμός ιοση αρχίζει να αποκτα νοημα. Όσοι ξεπέρασαν τον αρχικό δισταγμό τους και πάτησαν τη γή του, παγιδεύτηκαν στο νησί του Ομήρου και του ονείρου.
Ios ships Greece
Ios ships Greece
Φτάνοντας ο ταξιδιώτης με το πλοίο στην Ίο, αντικρίζει μία από τις ωραιότερες εικόνες που μπορεί να προσφέρει το νησί: την Αγία Ειρήνη, ένα εκπληκτικό κυκλαδίτικο εκκλησάκι, χτισμένο στο βράχο, ακριβώς πάνω από την καταγάλανη θάλασσα. Το φυσικό λιμάνι του νησιού, ήσυχο και φιλόξενο, γεμίζει από κότερα και κρουαζιερόπλοια, όταν ο Αίολος αγριεύει μεσοπέλαγα και το ταξίδι παύει να είναι ευχάριστο.
Βέβαια, η Ίος φημίζεται κυρίως για την έντονη νυχτερινή ζωή της. Κι εδώ θα πρέπει να λυθεί ακόμα μια παρεξήγηση, που στο παρελθόν είχε οδηγήσει το νησί στο περιθώριο των προτιμήσεων όσων δεν ήθελαν να ξεφαντώσουν μέχρι τελικής πτώσεως. Στην Ίο θα διασκεδάσει κανείς όπως ακριβώς διασκεδάζει και στα άλλα νησιά. Εδώ όμως τα γαζιά είναι συγκεντρωμένα σε μια πολύ μικρή περιοχή, ανάμεσα σε δύο δρόμους του χωρίου, ο κοσμος πηγαινοέρχεται, συνωστιζεται, πίνει, χορεύει, φωναζει υπό τους ήχους αρκετών ντεσιμπελ. Όλα αυτά, σε τόσο περιορισμένο χώρο δημιουργούν σίγουρα μια εικόνα υπερβολής. Υπάρχουν όμως και οι ήσυχες παραλίες και αρκετά μέρη στην Ίο για εκείνους που ψάχνουν την ηρεμία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ: http://www.abettergreece.com/el/%CE%B9%CE%BF%CF%82/#General
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου