Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η ελληνική αποστολή για τους Παραολυμπιακούς του ΡΙΟ.

Σε 11 αθλήματα, με συνολικά 41 άνδρες και 13 γυναίκες, θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «ΡΙΟ 2016» (7-18 Σεπτεμβρίου). Την επισημοποίηση της αποστολής για την Βραζιλία έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η ελληνική αποστολή για τους Παραολυμπιακούς
Τα αθλήματα με ελληνικό ενδιαφέρον είναι Αντισφαίριση με Αμαξίδιο, Άρση βαρών σε πάγκο, Ιστιοπλοΐα, Κολύμβηση, Μπότσια, Ξιφασκία με αμαξίδιο, Ποδηλασία, Σκοποβολή, Στίβος, Τζούντο και Τοξοβολία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είχε εκπροσώπηση σε περισσότερα από 11 αθλήματα μόνο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ως «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης. Αρχηγός Αποστολής θα είναι ο Γιώργος Φουντουλάκης και υπαρχηγός το μέλος της ΕΠΕ, Αναστασία Γκούφα.
«Θα συμμετέχουμε στη Βραζιλία με ό,τι καλύτερο από αγωνιστικής πλευράς διαθέτει αυτή τη στιγμής το ελληνικό παραολυμπιακό κίνημα. Για πρώτη φορά μετά τους Παραολυμπιακούς της Αθήνας μετέχουμε σε τόσα πολλά αθλήματα και νιώθουμε τυχεροί που υπό τέτοιες συνθήκες καταφέραμε να παρουσιάσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Πολλά από αυτά τα πράγματα που έγιναν τα τέσσερα τελευταία χρόνια, τα οφείλουμε πρώτα απ' όλα στους αθλητές μας, αλλά και σε εσάς. Οι χορηγοί μας στάθηκαν στο πλευρό μας και βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις για τους Αγώνες του Ρίο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τη χορηγική συνεργασία με την Samsung.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου