Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Φυσική αποκατάσταση Ρώσων κοσμοναυτών στην Κρήτη

Φυσική αποκατάσταση Ρώσων κοσμοναυτών στην Κρήτη

Με τις καλύτερες προδιαγραφές φιλοξενίας υποδέχθηκε χθες η Κρήτη έναν από τους πιο γνωστούς και πεπειραμένους Ρώσους κοσμοναύτες, τον 54χρονο Γιούρι Μαλέντσενκο, ο οποίος ξεκίνησε το πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασής του στη Γεωργιούπολη Χανίων  στο νέο υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα του νησιού Anemos Luxury Grand Resort.
Ο Ρώσος κοσμοναύτης συνοδεύεται από τη σύζυγό του Αικατερίνη και την κόρη τους Καμίλα, καθώς και από τους γιατρούς και τον προσωπικό του γυμναστή από τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία, που συνεργάζεται με την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία της Μόσχας «Agora» στην υλοποίηση του προγράμματος αποκατάστασης για Ρώσους κοσμοναύτες. Ένα πρόγραμμα, που εξελίσσεται πλέον για δεύτερη φορά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο νομό Χανίων.
Η ιατρική ομάδα του Ρώσου κοσμοναύτη επέλεξε «κρητικό μασάζ» και μια σειρά θεραπείες από το Aegeo Spa του Anemos Luxury Grand Resort εκφράζοντας ευχαριστίες για την υποδοχή και την κρητική φιλοξενία, που άρχισαν από το πρώτο λεπτό της διαμονής τους να αισθάνονται τα μέλη της ρωσικής αποστολής.
«Κρήτη και φιλοξενία, ήταν ένας παλιός γνωστός στους ταξιδιώτες συνδυασμός, από πέρυσι όμως χτίζουμε έναν ακόμη συνειρμό, Κρήτη και υψηλού επιπέδου φυσική αποκατάσταση κοσμοναυτών, αξιοποιώντας την εξαιρετική φύση, τη θάλασσα και την υπέροχη κρητική διατροφή. Πάνω απ’ όλα όμως είναι η υπέροχη ανθρώπινη επαφή, αυτή η ατμόσφαιρα συμπάθειας και ενδιαφέροντος από τους φίλους και συνεργάτες μας, που ειδικά για εμάς τους Ρώσους επισκέπτες, είναι εξαιρετικά σημαντική παράμετρος», μας λέει ο Μιχαήλ Ποτάποφ, βετεράνος γιατρός και υποψήφιος κοσμοναύτης, χάρη στην επιμονή και το ενδιαφέρον του οποίου, ξεκίνησε και υλοποιείται το πρόγραμμα αποκατάστασης κοσμοναυτών.
«Δεν έχω λόγια να περιγράψω τις πρώτες εμπειρίες για μένα και την οικογένειά μου,» δήλωσε ο Γιούρι Μαλέντσενκο, που ήδη χάρηκε το πρώτο του μπάνιο στην παραλία  Kαβρού. «Είναι μια μαγευτική τοποθεσία, δύσκολα μπορείς να φανταστείς τέτοιο σπουδαίο συνδυασμό, βουνό και τόσο μεγάλη αμμουδιά, είναι ένα τοπίο εξωτικό με τόσο φιλικούς ανθρώπους δίπλα σου, που σε γαληνεύουν μετά την ταλαιπωρία, την οποία έχει υποστεί ο οργανισμός στο Διάστημα. Φαίνεται πως ήταν μια εξαιρετική επιλογή όλων μας η Κρήτη και των συνεργατών μου ο Anemos Luxury Grand Resort και καταλαβαίνω ότι πρόκειται να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές εδώ,» κατέληξε ο Γιούρι, που ακολουθεί τα βήματα του Αντόν Σκάπλεροφ, ο οποίος είχε κάνει την αποκατάστασή του πέρυσι στη μεγαλόνησο.
«Ο Αντόν περιγράφει με τα καλύτερα λόγια σε φίλους και συναδέλφους την περσινή φιλοξενία του στην Κρήτη, αλλά αν δεν ζήσεις και δεν δεις τι σημαίνει Κρήτη, δύσκολα μπορείς να το φανταστείς…,» είπε ο Γ. Μαλέντσενκο, που σχεδιάζει ήδη το πρόγραμμα των εκδρομών και των επισκέψεών του στα αξιοθέατα και σημαντικά σημεία της ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου