Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Προετοιμασίες για το Πανελλήνιο Αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων στη Νέα Αγχίαλο

Σε διαρκή επικοινωνία για την καλύτερη προετοιμασία του 5ου Πανελλήνιου Ανταμώματος χορευτικών συγκροτημάτων με αναφορές στην Ανατολική Ρωμυλία, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στη Νέα Αγχίαλο, βρίσκονται τα στελέχη της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου και τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας. Το Αντάμωμα αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών απ’ όλη τη χώρα, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τόσο τη Νέα Αγχίαλο όσο και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας κατέληξε στην απόφαση να φιλοξενηθεί η φετινή εκδήλωση στη Νέα Αγχίαλο θεωρώντας την περιοχή ως καταλληλότερη για το σκοπό αυτό, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Α.Ρ Γιώργος Μεριστούδης σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και το Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνέχεια και της συνάντησης που είχε με τον κ.Σκοτινιώτη στα τέλη Απριλίου.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. στην επιστολή του αναφέρει: «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας, προσδοκά να πραγματοποιήσει φέτος το 5ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών και θεωρούμε ότι η καταλληλότερη περιοχή για να φιλοξενηθεί η εκδήλωση αυτή, είναι η περιοχή της Νέας Αγχιάλου Βόλου.
Στο πλαίσιο της οργάνωσης του Ανταμώματος, έχουν προηγηθεί συναντήσεις με τον τοπικό Αντιδήμαρχο κ. Παντελή Πελεκάνο και με τον Δημοτικό Σύμβουλο Βόλου για θέματα Πολιτισμού κ. Μάκη Τσάμη και διερευνητικές συζητήσεις με στελέχη πολιτιστικών σωματείων της Νέας Αγχιάλου.
 Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. πραγματοποιώντας την συνεδρίαση του στις 27 Απριλίου 2013 στα Γιαννιτσά, έλαβε ομόφωνη απόφαση να πραγματοποιηθεί το Αντάμωμα στην Νέα Αγχίαλο, στο παραλιακό πάρκο της περιοχής, το Σάββατο 27 Ιουλίου. Με την παρούσα επιστολή, σας αποστέλλουμε το αίτημά μας για συνδιοργάνωση του 5ου Πανελλήνιου Ανταμώματος με το Δήμο Βόλου και τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, με τη βεβαιότητα για την επιτυχία της οργάνωσης αυτής της σημαντικής εκδήλωσης».

Σημειώνεται ότι στην συνάντηση που είχε προηγηθεί στο Δημαρχείο του Βόλου, συμφωνήθηκε, την επόμενη μέρα του Ανταμώματος, Κυριακή 28 Ιουλίου, να τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για την επέτειο μνήμης του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης και το τελικό πρόγραμμα. 


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου