Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Δωρεάν Δημοτική Συγκοινωνία στο Καρπενήσι!!!!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2012, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε τη δωρεάν πραγματοποίηση των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας εντός των ορίων του Δήμου Καρπενησίου αλλά και τη μείωση των τροφείων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η Δημοτική Αρχή κάνει συστηματική προσπάθεια να ενισχύσει με κάθε τρόπο τους Δημότες. Έπειτα από την περσινή μείωση κατά 7% των δημοτικών τελών και την ανάπτυξη ενός μεγάλου κοινωνικού δικτύου με τη δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, των γευμάτων αγάπης και τη διανομή καυσοξύλων και πετρελαίου, προχωρά σε δύο προτάσεις που θα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση των εξόδων του οικογενειακού προϋπολογισμού:

Δωρεάν Δημοτική Συγκοινωνία: Κάθε δημότης και επισκέπτης θα μπορεί να μετακινείται δωρεάν εντός των ορίων του Δήμου Καρπενησίου, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ευκολότερη μετακίνηση κυρίως των ανθρώπων που διαμένουν στα χωριά του Δήμου. 

Μείωση των τροφείων των δημοτικών παιδικών σταθμών: Με γνώμονα τη μεγαλύτερη ελάφρυνση των οικονομικά αδυνάτων προτείνεται μείωση από 11-20%.

Επιπλέον για 2ο και 3ο παιδί και για μονογονεϊκές οικογένειες προτείνεται να καταβάλλεται το 50% του αναλογούντος ποσού.

Ενώ οι πολύτεκνοι και οι οικογένειες με γονέα ή παιδί με αναπηρία 67% και άνω απαλλάσσονται έως του ποσού των 30.000 ευρώ.

Ο Δήμος, ως ο κοντινότερος στον άνθρωπο φορέας διαμόρφωσης πολιτικών οφείλει να στηρίζει την οικογένεια και τον κάθε δημότη ξεχωριστά. Με απλές αλλά αποτελεσματικές δράσεις, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα σε κάθε οικογένεια.

lamiatimes.gr
 http://www.perifereianews.com
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου