Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ανάκληση γλυκισμάτων ΚΑΙ Ανάκληση λιαστής ντομάτας από τον ΕΦΕΤ.

Ανάκληση γλυκισμάτων από τον ΕΦΕΤ


Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα της εταιρείας να μην τα καταναλώσουν

Την άμεση ανάκληση τεσσάρων προϊόντων της επιχείρησης Unison Hellas M. ΚΟΤΣΙΦΑΚΟΥ ΜΟΝ. ΕΠΕ Eισαγωγές- Εξαγωγές- Εμπόριο, στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη, διέταξε ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο ελέγχων.
 
Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία δεν είχε συμμορφωθεί με την υπόδειξη του Γενικού Χημείου του Κράτους ως προς την επισήμανση των παρακάτω προϊόντων:
 
-Yummy Gummy Meyveler (γλύκισμα ) διότι περιέχει χρωστικές Ε102 , Ε104, Ε129, οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και στην προσοχή στα παιδιά.
 
- Yummy Gummy Hot dog (γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104, Ε110 και Ε129 , οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.
 
- Yummy Gummy Alligator (γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104 ,Ε133 εκ των οποίων οι δύο πρώτες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.
 
- Yummy Gummy Τarantula (γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε124, Ε129, Ε133 εκ των οποίων οι δύο πρώτες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.
 
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Ανάκληση λιαστής ντομάτας από τον ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση του προϊόντος λιαστής ντομάτας με την εμπορική ονομασία «Περί ορέξεως xenia λιαστή ντομάτα» διέταξε ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.
Πρόκειται για λιαστή ντομάτα σε γυάλινο βάζο με μεταλλικό καπάκι με παρέμβυσμα 8,5 cm, που διακινείται στην Ελλάδα σε συσκευασίες των 200 γρ, με αριθμό παρτίδας LT 04151004 και ημερομηνία λήξης 31.12.2013 από την επιχείρηση «ΟΛΥΜΠΙΑ - ΧΕΝΙΑ ΑΒΑΕΕ.».
Έπειτα από εργαστηριακούς ελέγχους του Γενικού Χημείου του Κράτους στο προϊόν, παρατηρήθηκε μετανάστευση των πλαστικοποιητών ESBO & DINCH από το μεταλλικό καπάκι στο τρόφιμο.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προαναφερθέν προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

πηγη   http://voria.gr

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ Ε Φ Ε Τ
Ανάκληση Γλυκισμάτων


Σύντομη Περιγραφή:
Ανάκληση Γλυκισμάτων λόγω ύπαρξης απαγορευμένων χρωστικών
Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο για περισσότερες λεπτομέρειες:

Αρχείο 1: 
Δημοσιεύτηκε: 30/03/2012

Ανάκληση λιαστής ντομάτας σε γυάλινο βάζο με μεταλλικό καπάκι


Σύντομη Περιγραφή:
Ανάκληση λιαστής ντομάτας σε γυάλινο βάζο με μεταλλικό καπάκι
Δείτε το επισυναπτόμενο δελτίο τύπου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρχείο 1: 
Δημοσιεύτηκε: 22/02/2012


dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου