Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς η βύθιση της Βενετίας.


Kατά 2 χιλιοστά το χρόνο, εξακολουθεί να βυθίζεται η Βενετία, όπως δείχνουν νέες δορυφορικές μετρήσεις, γεγονός που διαψεύδει μελέτες των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τις οποίες η πόλη του ιταλικού Βορρά είχε σταθεροποιηθεί. Τα νέα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι η Βενετία κλίνει ελαφρώς προς τα ανατολικά.
«Πρόκειται για μια μικρή, αλλά σημαντική μεταβολή», επισημαίνει ο Γεχούντα Μποκ, ερευνητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, ο οποίος συνέταξε το άρθρο που αναμένεται να δημοσιευτεί στην αμερικανική επιθεώρηση Geochemistry, Geophysics, Geosystems. Ο Μποκ εξηγεί, ότι λαμβάνοντας υπόψη και την άνοδο της στάθμης των υδάτων γύρω από τη Βενετία κατά άλλα 2 χιλιοστά ετησίως, οι ρυθμοί βύθισης διπλασιάζονται και αν δεν υπάρξει κάποια μεταβολή, τα νερά θα ανέβουν κατά 8 εκατοστά μέσα στην επόμενη εικοσαετία.

Η δημοτική αρχή της πόλης που πλήττεται συχνά από πλημμύρες ευελπιστεί ότι το φράγμα που κατασκευάζεται μεταξύ της λιμνοθάλασσας της Βενετίας και της Αδριατικής, θα προστατεύει την πόλη για αρκετές δεκαετίες. 


http://www.localit.gr   ///   http://www.lamiatimes.gr
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου