Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

FIX ΕΛΛΗΝΙΚΗ WEISS BEER


Νέα σταρένια αφιλτράριστη μπύρα Weiss από τη Fix. Και το όνομα αυτής «Royale»!
Από τη Θάλεια Τσιχλάκη
fix2250
Κι εγένετο μπίρα. Μπίρα Weiss από τη Fix και το όνομα αυτής «Royale»! Πρόκειται για τη νέα σταρένια αφιλτράριστη μπύρα με ελληνικό σιτάρι, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα της κατηγορίας Weiss με τα πλούσια αρώματά όπου ξεχωρίζεις νότες μπανάνας, άσπρων μικρών λουλουδιών (από χαμομήλι μέχρι αγγελικούλα), καθώς και τα κλασικά αρώματα της βύνης και δημητριακών και το πολύ ιδιαίτερο της πιπεριάς και της πάστας ελιάς. Είναι μια μπίρα με ευχάριστη πικράδα με γεμάτη γεύση που διαρκεί και με πυκνό αφρό.
Τη δοκίμασα στην πρώτη της επαφή με το κοινό, σε μια βραδιά αρμονίας με φαγητό, στο εστιατόριο Aleria, όπου ο σεφ Γκίκας Ξενάκης την πάντρεψε με διάφορα πιάτα του αποδεικνύοντας πόσο οι βόρειες λευκές τα πάνε καλά με τις γεύσεις της Μεσογείου. Από τους γάμους αυτούς ξεχώρισα ως αρμονικότερους τα χτένια με «ριζότο» πατάτας όπου βέβαια συμμετείχε και λουκάνικο Φλώρινας. Ιδανικότερο ακόμα θεώρησα το γιουβετσάκι θαλασσινών, όπου και πάλι συμμετείχε αλλαντικό, αυτή τη φορά σαλάμι Λευκάδας, πράγμα που μου επέτρεψε να πω πως η Fix Royale ως γνήσια Weiss αγαπά εξ ίσου τα θαλασσινά και τα αλλαντικά, αλλά και τους συνδυασμούς τους «γη-θάλασσα». 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ WEISS BEER

Τι έμαθα; Πως για να σερβίρεις μια Weiss χρειάζεται να γύρεις το ποτήρι σου σε κλίση 45ο να σερβίρεις τα ¾ του μπουκαλιού και να ανακινήσεις το μπουκάλι πριν σερβίρεις την υπόλοιπη για να φύγει το τυχόν ίζημα που καθιζάνει στον πάτο του μπουκαλιού (αφιλτράριστη γαρ). Α! και κάτι ακόμα: Τις Weiss τις φυλάμε όρθιες στο ψυγείο και σερβίρουμε όλο το περιεχόμενο του μπουκαλιού εξαρχής για να μπορέσει το ίζημα του με την ανακίνηση να διαλυθεί ομοιόμορφα στο σώμα της μπίρας. Καλώς ήρθες Fix Royale! 


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο site της Fix ή τη σελίδα της στο Facebook.


ΠΗΓΗ  http://www.alatikaipiperi.gr/
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου