Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Υποχρεωτική αργία η εορτή του Αγίου Πνεύματος - Στην κατάργηση της αργίας του "Αγίου Πνεύματος" στην ΠΡΕΒΕΖΑ

Με βάση προγενέστερη απόφαση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης η εορτή του Αγίου Πνεύματος  ορίστηκε ως αργία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 22/19777/10-05-2002 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα  και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Εμπορίου – Τμήμα Ανταγωνισμού στο τηλέφωνο: 2313 330025.


ΠΗΓΗ  http://www.cityportal.gr/


Στην κατάργηση της υποχρεωτικής αργίας της γιορτής του Αγίου Πνεύματος για τις επιχειρήσεις της Πρέβεζας προχώρησε με απόφασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.
 
  Στο έγγραφο της απόφασης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η εορτή του Αγίου Πνεύματος σε όλη την χώρα είναι εργάσιμη για τον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι η κατάργηση της αργίας την ημέρα του Αγίου Πνεύματος επιβάλλεται για λόγους ισονομίας, ανταγωνιστικότητας και αλλαγής συνθηκών στη χώρα. Απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις αφού ήδη από το 2013 έχουν κατατεθεί έγγραφα προς την Περιφέρεια με αρνητική γνωμοδότηση για την κατάργηση της υποχρεωτικής αργίας τόσο από το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας όσο και από τον Εμπορικό Σύλλογο. Να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο του 2013 στάλθηκε έγγραφο της Δ/νση Ανάπτυξης της Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δ. Μακεδονίας με θέμα «Κατάργηση υποχρεωτικής αργίας του Αγίου Πνεύματος στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας», ενώ ήδη από τον Μάρτιο του 2013, είχε σταλεί αίτημα του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ιστορικού Κέντρου για να παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου τη Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών – τουριστών της πόλης. Ο ορισμός της εορτής του Αγίου Πνεύματος ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας για τις εμπορικές επιχειρήσεις, ίσχυε με απόφαση του Νομάρχη Πρέβεζας από το 2009 και τροποποιήθηκε το 2011, από το νυν Αντιπεριφερειάρχη.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου