Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η zougla.gr ταξιδεύει στα Καλάβρυτα

 Η zougla.gr ταξιδεύει στα Καλάβρυτα
Τα Καλάβρυτα είναι μια ιστορική κωμόπολη που κρατάει έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα αλλά συγχρόνως είναι κι ένας κοσμοπολίτικος τόπος Χειμώνα και Άνοιξης ή για μια δροσερή διαδρομή το καλοκαίρι. 

Φτάνοντας, το ερώτημα είναι πώς γίνεται και ξεδιπλώνεται μια πλήρης βεντάλια επιλογών σε έναν τόσο μικρό τόπο.

Το χιονοδρομικό κέντρο, οι ιστορικές μονές της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, το εντυπωσιακό σπήλαιο των λιμνών και ο μοναδικός οδοντωτός σιδηρόδρομος είναι κάποιες από αυτές.

Οι φυσικές ομορφιές και τα άφθονα νερά ασκούν γοητεία στους επισκέπτες κάθε ηλικίας. 

Η μέρα ξεκινάει με βόλτες στην πλατεία με τις προτομές των αγωνιστών των Καλαβρύτων ή στους γύρω πεζόδρομους.

Το χιονοδρομικό ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1988 και αποτελεί πνεύμονα ανάπτυξης της περιοχής. Οι πίστες του καλύπτουν τις απαιτήσεις όλων των χιονοδρόμων. 

Στο δρόμο Καλαβρύτων – Κλειτορίας βρίσκεται το σπήλαιο των λιμνών. Ένα σπάνιο φυσικό δημιούργημα που αποτελεί μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Απέχει 17 χλμ από τα Καλάβρυτα και 9 χλμ από την Κλειτορία, ένα πολύ όμορφο χωριό.

Στους παραδοσιακούς ξενώνες κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο, η ζεστή ατμόσφαιρα, τα όμορφα τζάκια και τα γήινα, θερμά χρώματα. Μια εικόνα αντάξια της φήμης της περιοχής.

Οι μυρωδιές από τις ταβέρνες που δουλεύουν ασταμάτητα ανοίγουν την όρεξη. Σε αυτές βρίσκεις τοπικά προϊόντα αλλά και σπιτική φροντίδα.

Τέσσερις επισκέπτες λοιπόν, μπορεί να μην συναντηθούν ποτέ μεταξύ τους γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες ή απλά γιατί ένα μόνο τριήμερο δεν φτάνει να τα δεις και να τα ζήσεις όλα.

Η ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων μάλλον είναι ο μόνος προορισμός με τόσες εναλλακτικές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ  http://www.zougla.gr/travel/kalavrita-2012/article/i-zouglagr-taksidevi-sta-kalavrita-656400
dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου