Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Πώς να φτάσεις στην Θεσαλλονίκη με 9 ευρώ

Πώς να φτάσεις στην Θεσαλλονίκη με 9 ευρώ

Η φωτιά στις αυξήσεις των διοδίων που επιβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες έχουν κάνει το ταξίδι Αθήνα -Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο μια ασύμφορη επιλογή.
Αν μάλιστα υπολογίσουμε και την βενζίνη που χρειαζόμαστε, τότε θα πρέπει να έχουμε στη τσέπη μας πάνω από 200 ευρώ για μια διαδρομή μετ' επιστροφής. Υπάρχει εναλλακτικός και λιγότερος πολυέξοδος τρόπος για να κάνει κάποιος το ταξίδι αυτό;
 Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις 72 ώρες νωρίτερα κράτηση και το εισιτήριο θα σου στοιχίσει... μόλις 9 ευρώ. 
Κάθε μήνα ο ΟΣΕ βγάζει στον άερα 10.000 θέσεις σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, όπου οι επιβάστες του τρένουν μπορούν να ταξιδέψουν από Αθήνα προς  Θεσσαλονίκη σε πολύ χαμηλές τιμές αλλά και με ειδικά πακέτα για τριμελής και τραμελής οικογένειες.
Εισικότερα στην αγορά διατίθενται εισιτήρια β΄ θέσης (για μονή διαδρομή) έναντι 9, 19 και 29 ευρώ και για την α΄ θέση έναντι 39 ευρώ. Προϋπόθεση είναι η κράτηση να γίνει μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας (www.trainose.gr) στην οποία θα πρέπει ο επιβάτης να εγγραφεί ακολουθώντας μια απλή διαδικασία συμπλήρωσης φόρμας στοιχείων.
Παράλληλα, για τις βραδινές αμαξοστοιχίες της ίδιας διαδρομής με ώρα αναχώρησης 23.55 από Αθήνα και 23.00 από Θεσσαλονίκη, οι επιβάτες μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια μετ’ επιστροφής αρκεί να έχουν προχωρήσει στην κράτηση έως και 72 ώρες νωρίτερα. Το κανονικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής για τη β΄ θέση κοστίζει 34,10 ευρώ, το αντίστοιχο φοιτητικό 32 ευρώ, ενώ το κόστος για το φοιτητικό, πολύτεκνο ανέρχεται στα 18,80 ευρώ.
Οικονομικές λύσεις ισχύουν και για τις οικογένειες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με κάρτες. Σε επιλεγμένα σημεία πώλησης μπορεί κάποιοε να προμηθευτεί τις «οικογενειακές κάρτες» με τις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν με προνομιακές τιμές. Ενδεικτικά, τέσσερα άτομα (δύο ενήλικες με δύο ανήλικα παιδιά) μπορούν να επιλέξουν τις βραδινές αμαξοστοιχίες (600/601) για τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα έναντι 75,30 ευρώ, αρκεί να έχουν κάνει την κράτηση έως και 72 ώρες νωρίτερα. Δύο ενήλικες, κάτοχοι «οικογενειακής κάρτας» μπορούν να ταξιδέψουν με το παραπάνω δρομολόγιο έναντι 63,90 ευρώ, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, ενώ τρία άτομα (δύο ενήλικες και ένα ανήλικο παιδί) θα μετακινηθούν με το τρένο από και προς τη Θεσσαλονίκη έναντι 62,80 ευρώ.
Yπάρχει πάντως και η επιλογή του αεροπλάνου, όπου οι τιμές σε κάποιες αεροπορικές εταιρίες (όπως η Rynair) ξεκινούν από 9,99 ευρώ. Η τιμή αφορά πάντως αρκετά περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

dy/>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου